Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 97 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Ще раз щодо окремих новацій Закону №3219

Переглядів: 2073
13.12.2023 - 14:16

Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує платникам податків про ряд змін, які набули чинності відповідно до Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон 3219).

Суб’єкти господарювання, які зобов’язані застосовувати РРО, але користувались законодавчими послабленням (спрощені фіскальні чеки, зменшені фінансові санкції), в 4 кварталі 2023 року починають працювати з РРО або ПРРО.

Від відповідальності за порушення вимог Закону про РРО при продажу товарів та наданні послуги звільняються суб’єкти господарювання на тимчасово окупованих територіях та на територіях активних і можливих бойових дій. Звільнення від відповідальності діятиме по дату завершення окупації, завершення бойових дій та припинення бойових дій на відповідних територіях, визначених Переліком №309. Послаблення не застосовується до продавців підакцизних товарів, незалежно від території.

Також не нараховуватимуться штрафи до тих суб’єктів господарювання, які порушували Закон про РРО з 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 за виключенням операцій з продажу підакцизних товарів, з купівлі або продажу іноземної валюти, з організації та проведення азартних ігор.

Законом 3219 полегшена міра відповідальності для ФОП – платників єдиного податку (не платників ПДВ), які не здійснюють продаж підакцизних товарів, технічно складних побутових приладів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння:

  • 25% вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) – за порушення, вчинене вперше;
  • 50% вартості проданих товарів з порушенням товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне порушення.

Ця міра відповідальності застосовуватиметься в період з 1 серпня 2023 по 31 липня 2025 року, але не пізніше ніж до дати припинення або скасування воєнного стану.

 

#РазомПереможемо

#ВсеБудеУкраїна

shche_raz_shchodo_okremih_novaciy_zakonu_no3219