Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 92 гостя.

Презедент України

У Бахмуті обговорено епідситуацію щодо захворюваності на кір у місті

Переглядів: 443
07.05.2019 - 15:52

6 травня 2019 року у Бахмутській міській раді відбулося засідання оперативного штабу щодо ситуації, яка склалася у місті с захворюванням на кір під головуванням заступника міського голови Вікторії Точеної.

У засіданні штабу взяли участь представники Управління охорони здоров’я, Управліня освіти, головні лікарі комунальних некомерційних підприємств ЦПМД та БЛІЛ міста Бахмута та представники Бахмутської районної філії ДУ «ДОЛЦ МОЗ України»

В ході засідання були обговорені питання стану епідситуації щодо захворюваності на кір на території м.Бахмут та стану виконання заходів у зв’язку з реєстрацією випадків кору у мешканців міста Бахмут.

У місті Бахмут відмічається нестабільна епідситуація щодо захворюваності на кір. На 07.05.2019  зареєстровано всього – 42 випадки захворювання на кір, з них  – 5 серед дітей.

З метою попередження виникнення спалаху захворювання на кір, Оперативний штаб виконавчого комітету Бахмутської міської ради з реагування на ситуацію з поширення кору в місті Бахмут рекомендує Управлінню освіти Бахмутської міської ради: дітей, які  не  отримали  профілактичних  щеплень  згідно   з календарем щеплень не допускати до шкільних та дошкільних дитячих закладів (передбачено ст. 15 розділ ІІ Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб); провести санітарно – просвітню роботу серед педагогів, учнів та батьків.

Головному лікарю КНП «ЦПМД м. Бахмута» Світлані Шабаліній доручено терміново проаналізувати стан щеплення дорослого та дитячого населення міста та активізувати  проведення щеплень проти кору населення міста, приділивши особливу увагу групі ризику.