Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 71 гість.

Верховна рада України

Запобігання торгівлі людьми – один із пріоритетів в інформаційній роботі Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці

Переглядів: 288
21.02.2024 - 15:39

Торгівля людьми є жахливою реальністю сьогодення, яка через військову агресію має тенденцію до зростання. 

У зв’язку з цим триває інформаційна кампанія, пов’язана з ризиками потрапляння у ситуацію торгівлі людьми. 
Робота, яку обирає людина, ґрунтується саме на її власному виборі та власному бажанні. 
Термін «торгівля людьми» передбачає різні види та форми експлуатації людини, які наводяться як міжнародними нормативно-правовими документами, так і законодавством України. 
Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», торгівля людьми - здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином. 
Торгівля людьми має різні види, серед яких і примусова праця. Тому під час пошуку роботи слід дотримуватись основних правил безпеки, щоб захиститися від торгівлі людьми (див. 
Пам’ятку). 
Безкоштовну професійну консультативну допомогу в сфері повноважень Державної служби України з питань праці можна отримати на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/. 
Джерело: https://smu.dsp.gov.ua/news/zapobihannia-torhivli-liudmy-odyn-iz-prioryt... informatsiinii-roboti-skhidnoho-mizhrehionalnoho-upravlinnia-derzhpratsi/.