Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 79 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Як платнику податків дізнатися про свій податковий борг та сплатити його?

Переглядів: 106
09.01.2024 - 19:17

Шановні платники! Управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Донецькій області повідомляє, що інформацію про стан розрахунків з бюджетом, наявність чи відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС, платник податків має можливість переглянути в сервісі ДПС України «Електронний кабінет» за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua або на вебпорталі ДПС після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням КЕП (кваліфікований електронний підпис), отриманого від будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

У приватній частині Електронного кабінету меню «Стан розрахунків з бюджетом» надає користувачу доступ до даних особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (тобто даних інтегрованої картки платника), де відображається зведена інформація по кожному виду платежу станом на момент звернення.

У меню «Стан розрахунків з бюджетом» Електронного кабінету платника відображаються реквізити для сплати податків.

Також реквізити можна завантажити з вебпорталу ДПС України. Для цього необхідно перейти в меню «Рахунки для сплати платежів» (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/), з переліку обрати область, до якої відноситься територіальна громада, в якій платник знаходиться на податковому обліку. В електронному файлі, який буде запропоновано до завантаження у форматі Еxсеl, за допомогою фільтрів можна знайти відповідний населений пункт та вид податку.

Для зручності платників податків ДПС запроваджено безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова». Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS. Інформація про стан розрахунків з бюджетом знаходиться у розділі «Послуги».

При наявності боргу перед бюджетом, оплату можна здійснити, як через Електронний кабінету платника так і через мобільний застосунок «Моя податкова» (розділ «Послуги», вкладка «Переглянути інформацію про стан розрахунків» та розділ «Мої дані», вкладка «Мої ППР» ) скориставшись однією з платіжних систем.

Борг необхідно сплачувати за відповідним кодом 140 (погашення податкового боргу).

ГУ ДПС у Донецькій області