Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 83 гостя.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Більше 40 млн грн надійшло податку на нерухомість до місцевих скарбниць Донеччини

Переглядів: 1011
23.11.2023 - 12:13

За січень-жовтень 2023 року місцеві бюджети Донецької області отримали 40,6 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Нагадуємо, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Так, за десять  місяців поточного року юридичні особи сплатили 39 млн гривень. Що стосується фізичних осіб – власників нерухомості, то за січень-жовтень 2023 року вони перерахували податку на нерухоме майно на суму 1,6 млн гривень.

Для платників податку – фізичних осіб контролюючий орган самостійно обчислює податкове зобов'язання та надсилає (вручає) податкове повідомлення-рішення. При цьому, податкове зобов'язання за звітний рік з податку сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Звертаємо увагу, що податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, по об'єктах нерухомого майна, що розташовані на територіях активних бойових дій або тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, підлягають скасуванню (відкликанню), а грошові зобов’язання та податковий борг, визначені контролюючим органом по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – анулюванню.

 

#РазомПереможемо

#ВсеБудеУкраїна

bilshe_40_mln_grn_nadiyshlo_podatku_na_neruhomist_do_miscevih_skarbnic_donechchini

Останні статті на сайті