Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 89 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ

Переглядів: 530
14.03.2021 - 09:26

14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Це свято людей, які за покликом власного серця стали на захист рідної Батьківщини та боронять її від загарбників.

14 березня 2014 року перші добровольці з Майдану Незалежності вирушили на тренувальну базу під Києвом для формування першого українського добровольчого батальйону. Переоцінити внесок у визвольну боротьбу першої хвилі добровольців доволі важко.
Таке явище як «феномен добровольця» з давніх-давен притаманне українському народу. Найвідомішим прикладом та проявом цієї національної риси є Запорізька Січ – воєнізована структура, що складалася з добровольчих батальйонів. Козаки століттями боронили Україну, захищаючи її від загарбників та ворогів.
Є приклад і в новітній історії України – це Революція Гідності та військові операції на Сході України. Того ж 2014 року військкомати країни зафіксували рекордну явку добровольців. Люди приходили за покликом серця, не чекали на отримання повістки. І саме добровольці сприяли мобілізації сил в тилу, допомогли зібрати та озброїти армію.
Завдяки власній мужності, патріотизму, відданості національним інтересам, а також невичерпній любові до Батьківщини українські добровольці стали гордістю українського народу.

Останні статті на сайті