Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 293 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

Нагальні питання розглянуто на колегії відділу освіти Артемівської міської ради

Переглядів: 2424
02.04.2015 - 08:54

Відповідно до плану роботи відділу освіти відбулось чергове засідання колегії під головуванням начальника відділу освіти Марини Рубцової.

На порядок денний винесено питання про стан викладання навчальних предметів відповідно до вимог нового Державного стандарту: всесвітньої історії (6-11 кл.), образотворчого мистецтва (5-7 кл.), про що інформувала завідувач міського методичного кабінету Ніла Лисюк. Надавали коментарі з зазначеного питання керівники міських методичних об’єднань. За результатами перевірки стан викладання предмету «Всесвітня історія» визнано в основному на достатньому рівні. Учителі всесвітньої історії викладають предмет згідно з діючими програмами і нормативними документами, керівники здійснюють контроль за викладанням предмету згідно з графіком, але матеріальна база кабінетів історії потребує суттєвого оновлення. Щодо предмету «Образотворче мистецтво», то стан його викладання визнано задовільним. Завідувачем ММК наголошено на тому, що головною проблемою закладів щодо якості його викладання є кадрове забезпечення.

Головний спеціаліст відділу Анна Орел доповіла про результати комплексної перевірки Соледарської школи №13. Результати діяльності ЗОШ №13 визнано такими, що відповідають Положенню про навчально-виховний заклад, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 р. №778. Педколектив та адміністрація забезпечують реалізацію державної політики в галузі освіти, виконання вимог чинного законодавства про освіту на рівні функціонування.

Людмила Анісімова, спеціаліст відділу, ознайомила керівників навчальних закладів з рівнем управлінської діяльності щодо формування навичок здорового способу життя, виховання свідомої дисципліни, почуття обов’язку та відповідальності. Відзначено конкретне та чітке планування заходів з питань формування навичок здорового способу життя та превентивного виховання учнів, належний рівень управлінської діяльності та здійснення внутришкільного контролю адміністрації навчальних закладів, спрямованого на формування класними керівниками свідомої дисципліни в учнів, почуття обов’язку та відповідальності. Роботу адміністрацій ЗОШ №2, 5, 7, які перевірялися з зазначених питань, визнано на достатньому рівні.

Про стан та результативність організації психолого-педагогічного супроводу навчально-виховного процесу в загальноосвітніх навчальних закладах розповіла завідувач ЦППСР Наталя Докшина. На сьогоднішній день необхідна тісна взаємодія керівника навчального закладу та фахівців психологічної служби для подолання негативних психологічних проявів – саме на цьому було наголошено всім учасникам колегії. Зі звітами щодо означених питань виступили керівники ЗОШ №10, НВК №11, ЗОШ-інтернату №1.

За підсумками роботи колегії прийняті відповідні рішення з кожного питання, які взяті на контроль для забезпечення їх виконання.

Відповідно до плану роботи відділу освіти відбулось чергове засідання колегії під головуванням начальника відділу освіти Марини Рубцової.Відповідно до плану роботи відділу освіти відбулось чергове засідання колегії під головуванням начальника відділу освіти Марини Рубцової.Відповідно до плану роботи відділу освіти відбулось чергове засідання колегії під головуванням начальника відділу освіти Марини Рубцової.