Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

ExportUA

Педагогічні читання «Учитель, вкажи мені шлях краси духу!»

Переглядів: 6400
30.10.2014 - 09:47

В Артемівську відбулися Одинадцяті Педагогічні читання з гуманної педагогіки з теми «Учитель, вкажи мені шлях краси духу!». Читання проводились Артемівським Центром Гуманної Педагогіки спільно з методичним кабінетом відділу освіти Артемівського міської ради в Артемівському НВК №11.

Традиційно Читання відкрилися Гімном Учителя. З вітальним словом до учасників Читань звернулася керівник Центру Гуманної Педагогіки м. Дніпропетровська Ніна Салієнко. Вона зазначила, що рух гуманної педагогіки об'єднує багатьох вчителів з різних регіонів України, Росії, Грузії, країн Балтії, Білорусії. Головна мета послідовників цього руху - утвердження гуманістичних відносин у сучасному освітньому процесі через теорію і творчу практику гуманної педагогіки, яка ґрунтується на класичній педагогічної традиції. Важливою рисою вчителів, що беруть участь у цьому русі, є те, що вони підтримують один одного й щиро намагаються будувати новий тип взаємин на засадах дружби та взаємодопомоги, що є твердженням духовного гуманізму в реальному житті.

Присутні вчителі обговорили наступне коло питань: духовний світ учителя і його вплив на навчально-виховний процес; учитель - творець суб'єктивного освітнього поля; учитель - перший учень; шляхи самовдосконалення вчителя; учитель і учні в єдиному освітньому просторі; молодий учитель - шляхи професійного зростання та духовного становлення.

Учасникам Читань був представлений фрагмент літературно-музичної композиції «Листи кохання», підготовленої вихованцями вчителя російської мови і літератури Часовоярської школи №15 Олени Алексєєвої. Олена Михайлівна познайомила присутніх зі своїми роздумами на тему «Слідування за думками великих людей є наука цікава».

Любов Горбачова, учитель початкових класів ЗОШ №24, поділилася думками «Про художню творчість В.О.Сухомлинського як невичерпне джерело духовності». Духовному життю вчителя було присвячено повідомлення Вікторії Бак, учителя біології НВК №11. Про шляхи духовного пошуку, відображені у літературній творчості О.С.Пушкіна, розповіла вчитель російської мови та літератури Віра Жевновак в повідомленні «Учитель, вкажи шлях краси духу ». Наталя Седан, учитель історії школи №15 поділилася досвідом самоосвіти й саморозвитку.

Про свій шлях професійного зростання та духовного становлення розповіли молоді вчителі англійської мови ЗОШ №24 та гімназії «Сузір'я» Олена Іващенко та Анастасія Соколова. Учитель початкових класів ЗОШ №24 Наталя Коваленко розкрила питання про «Єдність сім'ї та школи у вихованні дітей».

На Читаннях були присутні представники Дніпропетровського Центру Гуманної Педагогіки. Олена Брусенцова, учитель початкових класів Дніпропетровської школи №91 виступила з повідомленням «Гуманістичний сенс класичної педагогічної спадщини», а координатор громадського руху «Батьківська турбота» учитель початкових класів Людмила Толстикова провела майстер-клас «Коріння педагогічного мистецтва - в учительському серці».

Промовці зверталися до змісту «Кодексу Честі й Служіння вчителя» як документу, в якому відображений шлях духовного перетворення вчителя та розкрито суть духовних понять у змісті учительського життя.

Учасники Читань прийшли до висновку, що в будь-яких умовах нашого непростого часу вчитель, який вибрав для себе шлях гуманної педагогіки, відкрито і мужньо відповідає на виклики часу, головний з яких - бути Духовно-моральною Людиною і виховувати Духовно-моральну Людину.

В Артемівську відбулися Одинадцяті Педагогічні читання з гуманної педагогіки з теми «Учитель, вкажи мені шлях краси духу!».

Останні статті на сайті