Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 110 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

22-26 вересня в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень планування сім’ї

Переглядів: 3237
29.09.2014 - 12:07

Щорічний Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я відбувається у рамках реалізації Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації на період до 2015 року».

Зазвичай тиждень планування сім’ї проводиться у травні і збігається з Днем матері. У 2014 році заходи перенесені на вересень, що також має певний символізм – у третю неділю вересня в Україні святкують День Батька, а 26 вересня у всьому світі відзначається Всесвітній день контрацепції.

Головна мета цього тижня – привернути увагу урядових, громадських організацій, медичних працівників та населення до вирішення проблем планування сім’ї репродуктивного здоров’я, а також до подолання негативної демографічної ситуації в Україні.

Зверніть увагу

В Україні досі спостерігаються негативні демографічні тенденції : смертність перевищує народжуваність і причиною цього не лише економічні фактори. Нажаль, дівчатка вступають у репродуктивний вік вже маючи проблеми зі здоров’ям, в тому числі з репродуктивним. В Україні близько мільйона пар страждають на безпліддя, яке викликане проблемами з репродуктивним здоров’ям, зокрема є наслідком абортів.

На подолання цих тенденцій спрямована Державна програма «Репродуктивне здоров’я нації», розрахована на період до 2015 року, яка знайшла своє відображення в обласних програмах репродуктивного здоров’я, що прийняті обласними радами і втілюються виконавчим органами влади на місцях.

Надзвичайно важлива роль відводиться й інформаційно-просвітницькій роботі, адже дуже часто не лише підлітки, а й дорослі не мають вичерпної інформації про методи планування сім’ї та способи збереження репродуктивного здоров’я.

В Україні заходи проводяться спільно з традиційним партнером Міністерства охорони здоров’я України у сфері планування сім’ї та репродуктивного здоров’я - Програмою Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Здоров’я жінок України». У рамках Програми "Здоров'я жінок України" підготувлено ролики соціальної реклами на тему планування сім'ї та репродуктивного здоров'я:

Дізнайтеся більше з цієї проблеми, адже майбутнє варто планувати.

Підготовлено КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» по матеріалах Прес-служби МОЗ України

10410811_265236460347031_8080557302950927465_n79804986in-text-puzzle_2prn_00