Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 77 гостей.

Свято Яблучного Спасу в дитячому садку «Барвінок» міста Артемівська

Переглядів: 3653
19.08.2014 - 06:41

Підтримуючи народні традиції, 18 серпня в дошкільному закладі №6 «Барвінок» вихованці разом з педагогами відзначали свято Яблучного Спасу.

В українській народній обрядовості особливо відчувається радість селянина від плодів своєї діяльності. На Спаса літо зустрічається з осінню і природа надзвичайно щедро показує свою красу і багатство. Яблучний Спас завжди відзначали в народі з великою урочистістю. Недаремно його називали Великим Спасом, святом врожаю.

В ході літературної розваги «Яблуневі пригоди» малеча подорожувала разом з головною героїнею Яблунькою по сторінках дитячих художніх творів, відгадувала загадки та читала вірші. Дошкільнята пригадали найбільш поширені прислів’я про Спас: «Прийшов Спас - бери рукавиці про запас», «Якщо у Спасівку на деревах жовтіє листя, це віщує ранню осінь», «Пройшов Спас - пішло літо від нас». Найбільше дітям сподобались змагання у найшвидшій передачі яблук та водіння хороводу «Диво-яблуня у нас».

Наприкінці розваги дітлахи пригощали один одного стиглими яблуками та не забували промовляти «Здоровому тілу-здоровий дух!».

 

Підтримуючи народні традиції, 18 серпня в дошкільному закладі №6 «Барвінок» міста Артемівська вихованці разом з педагогами відзначали свято Яблучного Спасу. Підтримуючи народні традиції, 18 серпня в дошкільному закладі №6 «Барвінок» міста Артемівська вихованці разом з педагогами відзначали свято Яблучного Спасу. Підтримуючи народні традиції, 18 серпня в дошкільному закладі №6 «Барвінок» міста Артемівська вихованці разом з педагогами відзначали свято Яблучного Спасу.