Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 277 гостей.

Презедент України

Малі літні Олімпійські ігри у дошкільників Артемівська

Переглядів: 4704
11.07.2014 - 11:47

Літо - це весела, радісна пора та найкращий час для укріплення здоров’я дітей. У дошкільному навчальному закладі №59 «Червона квіточка» відділу освіти Артемівської міської ради стало гарною традицією проведення Малих літніх Олімпійських ігор. 2014 рік не став виключенням.

Метою даного заходу є сприяння збереженню та зміцненню фізичного та психічного здоров’я дітей, розширення світобачення дошкільників про олімпійський рух, формування інтересу до спорту, потреби у руховій активності та фізичному самовдосконаленні, прагнення до дружньої взаємодії в команді.

Відкрила Олімпійські ігри відома спортсменка команди волейболістів міста Соледару Коваленко Олена. Ведуча нагадала дітям про історію, символи та традиції Олімпійських ігор. На свято прибула й сама богиня Гера, яка принесла Олімпійський вогонь. Право внести Олімпійський прапор було надано кращим юним спортсменам дошкільного закладу. Дівчатка-гімнастки представили етюд з гімнастичними обручами та виклали з них емблему Олімпіади. Маленькі спортсмени обрали талісманом Олімпійських ігор Мішку-Олімпішку та разом з ним виконали ритмічну гімнастику.

Кожний день Олімпіади був присвячений одному з видів спорту: «День бігуна», «День стрибуна», «День влучного стрілка», «День гімнаста». Вихованці змагалися у першості з бігу, стрибків, метання, ритмічної та художньої гімнастики, командного волейболу. Протягом олімпійського тижня діти дізналися про кращих спортсменів України, створили цікаві «Щоденники Олімпійських ігор».

Останній день запам’ятався іграми-естафетами з Мішкою-Олімпішкою та урочистою церемонією закриття Малих літніх Олімпійських ігор, під час якого відбулись нагородження переможців, виставки дитячих малюнків та «Щоденників Олімпіади». Діти та їх батьки дуже раділи отриманим медалям та грамотам. Під час інтерв’ю дошкільнята висказали бажання стати спортсменами та поїхати на дорослі Олімпійські ігри.

Тож, підводячи підсумок, педагоги зрозуміли, що ця форма фізкультурно-оздоровчої роботи є ефективною, бо сприяє вирішенню завдань з фізичного, мовленнєвого, музичного, художнього, пізнавального, соціального, комунікативного, творчого розвитку. А головне - формує бажання займатися фізкультурою та спортом, що в наш комп’ютерний час дуже важливо.

У дошкільному навчальному закладі №59 «Червона квіточка» відділу освіти Артемівської міської ради стало гарною традицією проведення Малих літніх Олімпійських ігор. 2014 рік не став виключенням.