Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 75 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Освітянами підведені підсумки роботи, названі найкращі навчальні заклади

Переглядів: 3507
04.03.2014 - 07:56

В останній зимовий день у конференц-залі відділу освіти Артемівської міської ради були проведені традиційні щорічні збори представників трудових колективів закладів освіти, на яких підведені  підсумки виконання Програми розвитку освіти на території Артемівської міської ради на 2012 – 2016 роки, Програми соціально-економічного розвитку відділу освіти Артемівської міської ради за 2013 рік та визначені переможці рейтингового оцінювання діяльності загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів.

У роботі зборів взяли участь міський голова Олексій Рева, заступник  міського голови Тетяна Петриєнко, керівники та голови профспілок закладів освіти.

У своєму виступі начальник відділу освіти  Марина Рубцова  зупинилась на основних досягненнях освітянської галузі міста за 2013 р, нагальних проблемах, які існують сьогодні в процесі навчання, виховання та розвитку дітей. Більш детально про підсумки діяльності дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів доповіли працівники відділу освіти. Про підсумки виконання угоди між відділом освіти та міською радою профспілки працівників освіти  та науки за 2013 рік доповіла голова міської ради профспілки  працівників освіти та науки  Міра Завєртнєва.

Загалом, як було зазначено на зборах, Програма розвитку освіти на території Артемівської міської ради на 2012-2016 роки, Програма соціально-економічного розвитку відділу освіти Артемівської міської ради за 2013 рік в цілому виконані, але вклад кожного закладу різний. Тому, щоб відстежити рівень виконання програм та навчально-виховну діяльність у навчальних закладах, відповідно до Положення про систему рейтингового оцінювання діяльності загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів Артемівської міської ради, була виведена рейтингова оцінка кожного закладу серед освітніх установ.

Так,  у 2013 році лідером серед дошкільних навчальних закладів, як і в минулому році, став ДНЗ №49. До першої п’ятірки рейтингу також увійшли дошкільні установи №№55, 24, 47, 52, які стабільно працюють над пошуком шляхів підвищення професійного рівня педагогів та розвитком творчого потенціалу дошкільників. За результатами економічної діяльності більшість дошкільних навчальних закладів мають позитивний результат оцінювання. До четвірки найкращих входять ДНЗ №№ 42, 47, 27 та 58.

Лідерами рейтингу серед загальноосвітніх навчальних закладів стали НВК№11, ЗОШ №5 та ЗОШ №12. До першої п’ятірки також увійшли ЗОШ №24 та ЗОШ №18.  Приємно відмітити, що у порівнянні з минулим роком, зросли якісні й кількісні показники діяльності в школах №№2,4,7,9,10,13,14,15,17. За фінансово-господарськими показниками рейтинг очолили школи №№12,10,11, які при цьому відпрацьовують і основну навчальну функцію.

Серед  позашкільних навчальних закладів  явні переможці рейтингу -  Артемівський міський центр дітей та юнацтва та Артемівський міський центр дитячої та юнацької технічної творчості, які досягли значних результатів у своїй діяльності.

Перед навчальними закладами Артемівської міської ради у 2014 році першочерговими завданнями залишаються модернізація професійної діяльності колективів, організація якісного навчання та виховання підростаючого покоління.

В останній зимовий день у конференц-залі відділу освіти Артемівської міської ради були проведені традиційні щорічні збори представників трудових колективів закладів освітиВ останній зимовий день у конференц-залі відділу освіти Артемівської міської ради були проведені традиційні щорічні збори представників трудових колективів закладів освітиВ останній зимовий день у конференц-залі відділу освіти Артемівської міської ради були проведені традиційні щорічні збори представників трудових колективів закладів освітиВ останній зимовий день у конференц-залі відділу освіти Артемівської міської ради були проведені традиційні щорічні збори представників трудових колективів закладів освіти