Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

Верховна рада України

Оформлен тематичний перегляд літератури «Афганістан – це серця біль»

Переглядів: 4618
14.02.2014 - 11:51

До 25 річниці виведення військ із Афганістану  міська бібліотека для дітей   у ЗОШ №1 для своїх читачів  провела інформаційну годину і оформила тематичний перегляд  літератури «Афганістан – це серця біль».

З бесіди,яку провела начальник відділу бібліотеки Бітюкова К.М., діти дізналися про причини і наслідки цієї війни,про воїнську мужність і героїзм офіцерів і солдат, з поняттям  воїн – інтернаціоналіст. Діти ознайомилися з книгами, які розповідають про події афганської війни: «Афганські зірки», «Шураві – значить радянський», «Афганський щоденник», з книгою  Дмитренко О. із серії «Коли їм було двадцять». Ця книга - документальна повість про коротке і яскраве життя лейтенанта Олександра Стовби, який загинув у Афганістані. Зі збірки його  поезій «Мама, я повернусь», діти декламували вірші. Також були представлені статті з газети « Вперёд» за минулі роки : «Перевал», «Афган – наша біль,сором, мужність і пам'ять». Особливу зацікавленість у дітей викликав номер газети  «Вперед» від 15 лютого 1990 року,присвячений пам’яті  наших загиблих земляків.

 Всі ці матеріали та підготовлена бесіда допомогли  дітям  усвідомити, що треба берегти  пам’ять загиблих і  вшановувати тих хто повернувся живим  з афганської війни. Ніхто та ніщо не має бути забутим, аби не забути – треба пам’ятати , а щоб пам’ятати – треба знати.