Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 121 гість.

Школа мистецтв м.Артемівська

У Донецьку відкрився Міжнародний турнір з плавання

Переглядів: 2956
14.02.2014 - 09:35

У суботу та неділю в спортивному комплексі «Дельфін» змагатимуться діти c обмеженими фізичними можливостями. Першість на призи шестиразового паралімпійського чемпіона, заслуженого майстра спорту, Героя України Віктора СМИРНОВА проходить в шахтарській столиці вже в дев'ятий раз.

У турнірі беруть участь близько 300 дітей з порушенням слуху, зору і ураженням опорно-рухового апарату з різних регіонів України та країн СНД. Змагання проводяться за підтримки губернатора Донецької області Андрія Шишацького, а також народних депутатів України і депутатів Донецької міської ради.

Від імені голови регіону, учасників змагань вітала віце-губернатор Тамара ЛУК'ЯНЧУК. Вона зазначила, що з кожним роком турнір на призи Віктора СМИРНОВА розширює свою географію і збільшує кількість юних спортсменів.

- Ці змагання стали не тільки доброю традицією для Донецька, а й знаковою спортивною подією для всього регіону. Дуже символічно, що цього року турнір проходить в дні, коли вся планета стежить за найбільшим спортивним святом - Олімпійськими іграми. Ми впевнені в тому, що тут серед вас теж є майбутні олімпійці, майбутні переможці паралімпійських ігор. Нехай цей турнір стане для вас першою сходинкою у досягненні поставленої мети, - сказала Тамара ЛУК'ЯНЧУК, звертаючись до учасників першості.

Турнір на призи Віктора СМИРНОВА не має аналогів в Україні. Змагання є найбільшим спортивним форумом для дітей з обмеженими фізичними можливостями. Для юних спортсменів це не тільки змагання, а й щорічне яскраве і барвисте свято за участю легендарних чемпіонів.

Програма турніру розрахована на два дні. Юні спортсмени будуть розділені за віком і нозологіям - 16-17 років і 15 років і молодше. Всі вони отримають призи, а переможці - кубки та медалі. Урочисте нагородження відбудеться на церемонії закриття в неділю.

У ході першості його учасники зможуть також поспілкуватися з заслуженими майстрами спорту України - паралімпійцями-плавцями Андрієм КАЛИНОЮ, Олександром МАЩЕНКО та іншими спортсменами.

Цього року істотну допомогу в проведенні заходу надало головне управління МВС України Донецької області. Його співробітники організували волонтерську допомогу для учасників.

На думку організаторів, проведення таких турнірів має надихнути дітей та глядачів на активне заняття спортом.

Нагадаємо, що розвиток фізкультури і спорту в Україні є пріоритетним напрямком у роботі органів державної влади, про що неодноразово заявляв Глава держави.

Останні статті на сайті