Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 84 гостя.

Епідпоріг з грипу поки не перевищено

Переглядів: 2788
20.11.2013 - 12:57

У ході традиційної прес -конференції губернатор Андрій ШИШАЦЬКИЙ сьогодні повідомив , що захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в регіоні реєструється на звичайному для цієї пори року рівні.

За даними епідмоніторингу за минулий тиждень зареєстровано 15 500 випадків захворюваності на ГРВІ. Цей показник на 1,7 % вище показника попереднього тижня , але майже на 54 % нижче епідеміологічного порогу.

- Зараз зусилля регіональної влади та органів місцевого самоврядування спрямовані на санітарно-просвітницьку діяльність серед громадян, чия професія передбачає контакти з великою кількістю людей. Це працівники торгівлі та громадського харчування, транспорту, медичних установ, педагоги,- сказав Андрій ШИШАЦЬКИЙ.

Він також зазначив, що вакцинація - не єдиний спосіб уникнути захворювання на грип. Глава регіону впевнений, що активні заняття спортом також є хорошою профілактикою. Особливо це стосується дітей, чий організм і його захисні реакції тільки формуються. У зв'язку з цим, вважає Андрій ШИШАЦЬКИЙ, розвиток дитячого спорту має бути пріоритетом влади. На сьогодні в регіоні діють 119 дитячих спортивних шкіл, в яких займаються понад 52 тисяч підлітків. У цьому році Президент України поставив профільним міністерствам та місцевим адміністраціям завдання забезпечити такі позашкільні навчальні заклади всім необхідним спортивним інвентарем. У Донецькій області це завдання виконується.