Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 95 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Скарги на затримку в оплаті листків непрацездатності

Переглядів: 5702
12.11.2013 - 11:18

ДО УВАГИ СТРАХУВАЛЬНИКІВ !

Останнім часом почастішали випадки звернень застрахованих осіб на телефон Урядової «гарячої лінії»  зі скаргами на затримку в оплаті листків непрацездатності.

З метою реалізації права застрахованих осіб на своєчасне отримання матеріального забезпечення та для скорочення терміну від отримання роботодавцем листка непрацездатності до його оплати на всіх етапах роботи по визначеному   питанню керівникам, головним бухгалтерам, головам комісій із соціального страхування необхідно забезпечити  оперативний розгляд документів для призначення, нарахування матеріального забезпечення застрахованим особам та невідкладне подання до робочих органів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заяви-розрахунку для отримання фінансування матеріального забезпечення,  керуючись вимогами статті 52 Закону України від 18.01.01 № 2240-III «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням», а саме документи   для   призначення   допомоги   по   тимчасовій непрацездатності,   по вагітності  та  пологах  розглядаються  не пізніше  десяти  днів з дня їх надходження. Допомога  на поховання  призначається не пізніше дня, що настає  за  днем  звернення,  і виплачується не пізніше наступного робочого  дня після отримання страхувальником страхових коштів від Фонду відповідно до цього Закону. Рішення про призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг приймається комісією (або уповноваженим) із соціального страхування, що створюється (обирається) на підприємстві, в установі, організації.

Комісія  (уповноважений) по соціальному страхуванню, відповідно до п.4.1. Положення про комісію (уповноваженого) підприємства, установи, організації із загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженого постановою правління Фонду від 23.06.08 № 25 (зі змінами та доповненнями), повинна засідати не менше 2 разів на місяць (можливо частіше) і оперативно вирішувати питання призначення матеріального забезпечення застрахованим особам. Дуже часто ці вимоги  виконуються не належним чином.

З метою зняття соціальної напруги та як найшвидшого отримання застрахованими особами матеріального забезпечення рекомендуємо бухгалтерам підприємств, організацій, установ невідкладно подавати до Артемівської міської виконавчої дирекції Фонду заяви-розрахунки для отримання фінансування матеріального забезпечення. Після отримання фінансування необхідно забезпечити своєчасне перерахування отриманих сум своїм працівникам, не допускати утримання коштів Фонду на розрахунковому рахунку підприємства, організації.

Артемівською міською виконавчою дирекцією Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності вживаються всі можливі заходи для прискорення фінансування підприємств, організацій м. Артемівська та Артемівського району.

Директор Артемівської МВД Фонду
І.Доленко