Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 80 гостей.

Донецька обласна рада

Артемівські «соколята» змагалися по-козацьки

Переглядів: 4961
01.11.2013 - 09:49

29 жовтня на базі Артемівської ЗОШ № 2 відбувся загальноміський етап військово-спортивної гри для дітей «Сокіл» («Джура»), яка проводилася у місті вперше. Всеукраїнська гра «Сокіл» або «Джура» була впроваджена як позашкільний виховний захід у 2003 році Українським державним центром туризму і краєзнавства  учнівської молоді України спільно з Радою козацьких отаманів України. Це своєрідна загальнодержавна система патріотичного, інтелектуального та фізичного виховання молоді.

Такі ігри для школярів були впроваджені цього року на виконання соціальних ініціатив Президента України щодо духовного та фізичного розвитку молоді. Змагання спрямовані не лише на активізацію роботи по відродженню історичних, патріотичних та культурних традицій українського козацтва в загальноосвітніх навчальних закладах, але й мають на меті формування та виховання у дітей високих морально-психологічних, бойових якостей, сміливості, рішучості та наполегливості.

Участь у грі «Джура» взяли команди з 15 загальноосвітніх навчальних закладів. За звання справжніх козаків змагалися учні 6-7 класів. Щоб отримати перемогу, необхідно було проявити високий рівень фізичної підготовки у змаганнях з підтягування на перекладині, піднімання тулуба за 1 хвилину, штрафного кидку м’яча. У туристичних естафетах перемогу здобули ті команди, які виявилися найспритнішими у в’язанні вузлів та розпізнаванні топографічних знаків. Але ж справжній джура – тобто юнак, майбутній козак –  повинен бути не лише сильним і завзятим, але й розумним та кмітливим. Продемонструвати знання з історії та козацьких традицій діти змогли у вікторині «Історія козацтва», а проявити справжній козацький запал та згуртованість – у конкурсі з шикування та стройової пісні. Багато зусиль покладено і педагогами, які готували команди, налаштовували учнів на перемогу, вболівали за них.

Діти з неабияким задоволенням брали участь у змаганнях. Гра викликала не лише захоплення, підняла настрій кожному учаснику, але й пробудила у командах справжній патріотичний дух та зацікавлення козацькою культурою і героїчним минулим рідної країни.  Переможцями змагань стали: ЗОШ № 1 -  І місце; ЗОШ № 2 – ІІ місце; ЗОШ № 15 – ІІІ місце.

29 жовтня на базі Артемівської ЗОШ № 2 відбувся загальноміський етап військово-спортивної гри для дітей «Сокіл» («Джура»)29 жовтня на базі Артемівської ЗОШ № 2 відбувся загальноміський етап військово-спортивної гри для дітей «Сокіл» («Джура»)