Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 127 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Проведено лекцію на тему: «ГРВІ у дітей»

Переглядів: 5240
26.09.2013 - 08:47

З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича «Діти – майбутнє України», в рамках проведення в Донецькій області «Тижня здорової дитини дошкільного віку», медичними працівниками амбулаторії № 4 КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» 25.09.2013р. в ДДЗ № 32 проведено лекцію на тему: «ГРВІ у дітей».

Медичними працівниками амбулаторії № 5 КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» 25.09.2013р. розміщено статтю у газеті «Соляник» на тему «Гігієнічне та статеве виховання дітей у дошкільного віку».

Мета проведення лекції:

  • профілактика гострих респіраторно-вірусних захворювань, як складова фізичного здоров`я.
  • важливість зміцнення імунітету та проведення загартовування дітей.
  • збереження репродуктивного здоров`я – запоруки здоров`я майбутнього суспільства.

Стан здоров`я нації в перспективі визначається здоров`ям дітей. До основних показників, що характеризують здоров`я дитячого населення, відносяться рівні захворюваності, інвалідності та смертності.

На думку провідних лікарів, проблема є у двох третин школярів, причому помітний удар по здоров'ю учні отримують вже в дитячому садку!

Дві третини дошколяриків - хворі!!

Під час лекції були порушені актуальні питання щодо проведення профілактичних заходів для попередження застудних захворювань, правильного загартовування дітей, здорового харчування, які є складовою фізичного здоров`я.

Дитина з міцним імунітетом рідко хворіє. А якщо і хворіє, то швидко і легко одужує. Про поганий імунітет свідчать не тільки часті і тривалі захворювання дітей, а й так звані "малі прояви хвороби". При цьому загальний стан дитини може сильно не змінюватися, але наявність однієї з них вже є показником порушеного імунітету. Це стан шкірних покривів, волосся, нігтів, стан шкіри навколо очей, апетит.

Будьте уважні до своїх дітей, адже хвороба позбавляє їх найціннішого, що є в дитячому віці - здоров'я та радості, змушує страждати, а допомога буває іноді на відстані витягнутої руки, треба тільки вірити і не впадати у відчай.

Здорові діти – здорове  суспільство. Проблеми, пов’язані зі здоров’ям дитини, дуже актуальні та повинні вирішуватися в першу чергу.