Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 93 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Майже 6 млрд. грн. зекономила Донеччина на енергозбереженні

Переглядів: 6022
20.09.2013 - 09:14

Такі дані були наведені під час круглого столу«Енергоефективність та використання відновлюванихджерел енергії на об’єктах соціальної сфери в сільській місцевості», що відбувся сьогодні в Донецьку.

Як повідомила начальник профільного управління департаменту розвитку базових галузей промисловості облдержадміністрації Юлія ЧІКУНОВА, завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій у 2012 році наш регіон зекономив 1660тисяч тон умовного палива, в тому числі природного газу – понад 1191 мільйонів кубічних метрів, вугілля – близько 250 тисяч тон, електроенергії – майже 363 мільйоникВт.год., теплоенергії – 111 тисячГкал. Таким чином, минулого року регіон заощадив 5,82 мільярдигривень.

- Енергозбереження сьогодні є пріоритетом державної політики, адже завдання з модернізації економіки, що ставить Президент України, не може відбуватися без зниження енергоємності підприємств та організацій, - зазначила Юлія ЧІКУНОВА.

Вона також додала, що в реалізації енергозберігаючих програм на Донеччині значну роль відіграють і громадські організації. Так в регіоні обласним підрозділом впровадження проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ»надається допомога сільським громадам у реалізації ними мікропроектів з традиційного енергозбереження. Зокрема, за такими проектами здійснюється заміна вікон, дверей, ремонт дахів, систем опалення в школах та дитячих садках.

В рамках другого етапу проекту«Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ» підтримуються інноваційнімікропроекти з використанням відновлюваних джерел енергії. Наразі на різних стадіях реалізації перебувають п’ять мікропроектів автономного сонячного освітлення у Красноармійському, Артемівському, Костянтинівському, Старобешівськомурайонах. Один – зі встановлення автономного освітлення з використанням сонячної енергії – завершено в селі Миколаївка Красноармійського району.

Нагадаємо, в регіоні діє Програма енергоефективності Донецької області на2010 – 2015 роки. Вона, зокрема, має на меті реалізацію заходів з удосконалення систем обліку енергоносіїв, покращення системи теплопостачання та оптимізацію режиму і раціоналізацію роботи технологічних установок.

Останні статті на сайті