Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 141 гість.

Школа мистецтв м.Артемівська

Поліпшення життя дітей є пріоритетом державної влади

Переглядів: 5460
20.09.2013 - 08:58

В межах соціальних ініціатив Президента України «Діти – наше майбутнє», Віктором ЯНУКОВИЧЕМ перед державною та регіональною владою поставлено завдання з підвищення стандартів життя дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей-інвалідів.

За словами заступника директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олени ТОКАРЕВОЇ,з початку року на Донеччині проведено велику роботуз реалізації ініціатив Глави держави.

Так, зокрема, підвищено допомогу до рівня прожитковогомінімумудітям з малозабезпечених родин. Наразі її отримують більше 9,5 тисяч сімей. Також збільшені надбавки по догляду за дітьми-інвалідами з тяжкими вадами. Таку  допомогу отримують 12 тисяч сімей.

В регіоні понад п’ять тисяч сімей отримують допомогу на дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку чи піклування в розмірі двох прожиткових мінімумів, без урахування допомоги, яка до цього була призначена.

З кінця липня набули чинності зміни, які внесені до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми». Так, при нарахуванні допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, не буде враховуватися державна соціальна допомога. Зміни до закону передбачають, що виплати дітям даної категорії збільшаться на 894 гривні на місяць.

З того ж періоду розмір надбавки подогляду за дітьми-інвалідами  групи А складає 100 % прожиткового мінімуму. В середньому розмір допомоги таким дітям збільшено більш ніж на 500 гривень.Як повідомляє департамент соціального захисту населення облдержадміністрації, наразі заходи з перерахунку цієї допомоги її отримувачам в області здійснено в повному обсязі.

Останні статті на сайті