Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 113 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Проведен круглий стіл на тему: «Роль закладів охорони здоров’я в підтримці грудного вигодовування»

Переглядів: 5720
18.09.2013 - 10:33

З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича «Діти - мабутнє України» 17.09.2013р. відділом охорони здоров’я Артемівської міської ради разом з лікарями Артемівської дитячої лікарні, Артемівської ЦРЛ та лікарями «ЦПМСД Артемівської міської ради»  проведен круглий стіл на тему: «Роль закладів охорони здоров’я в підтримці грудного вигодовування».

Ціль проведення круглого столу:

  • розпочати грудне вигодовування протягом першої години життя, сприяти контакту дитини і матері «шкіра-до-шкіри» відразу  після народження;
  • розглядати раннє прикладання до грудей протягом першої години життя дитини як ключову позицію у профілактиці захворюваності;
  • інформувати батьків про те, наскільки важливо грудне вигодовування при різних захворюваннях дітей і що робити, якщо годуюча мати захворіла.

Проаналізувавши медичну документацію дітей до першого року життя,  показник грудного вигодовування дітей до 3 місяців становить 95,6 %, дітей до 6 міс. - 53,9%.

Грудне вигодовування:

  • зберігає життя дитині;
  • зміцнює емоційний зв'язок між матір'ю і дитиною;
  • корисно для жіночого здоров'я;
  • допомагає плануванню родини;
  • забезпечує інтервали між пологами;
  • економить гроші.

Годування дитини має певний вплив на взаємини які в подальшому складаються між дитиною і матір'ю, а також на майбутню поведінку дитини, психомоторний розвиток, комунікабельність. 

Для підтримки та заохочення грудного вигодовування, кожному закладу, який здійснює догляд за новонародженими дітьми, слід мати зафіксовану в письмовому вигляді концепцію грудного вигодовування і доводити її до відома всього мед. персоналу, допомагати матерям розпочинати грудне вигодовування протягом першої півгодини після пологів, показувати матерям, як годувати грудьми і як зберегти лактацію, навіть якщо вони повинні бути відокремлені від своїх дітей, не давати новонародженим ніякої іншої їжі або пиття, окрім грудного молока, за винятком випадків медичних показань, практикувати цілодобове спільне розміщення матері та новонародженого, дозволяти їм знаходиться в одній палаті 24 години на добу, заохочувати створення груп підтримки грудного вигодовування і направляти матерів у ці групи після виписки з пологового будинку.

Останні статті на сайті