Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 82 гостя.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Питання доступності мало мобільних груп населення до об’єктів спортивної інфраструктури повинне бути вирішене – губернатор Андрій ШИШАЦЬКИЙ

Переглядів: 5222
10.09.2013 - 10:59

Влада регіону готова надавати допомогу керівництву спортивних закладів та комунальних підприємств відносно організації умов для занять фізкультурою та відвідування спортивних об’єктів людьми з обмеженими фізичними можливостями.  Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Андрій ШИШАЦЬКИЙ сьогодні в ході прес-конференціїщодо популяризації на Донеччині здорового способу життя.

Відповідаючи на питання голови Громадської ради при облдержадміністрації Володимира ЗЕМЛЯНКІНА відносно забезпечення доступності об’єктів спортивної інфраструктури для маломобільних груп населення, губернатор наголосив на тому, що фізичнакультураі спорт єоднимз найважливішихнапрямківреабілітаціїінвалідівта їх інтеграції всуспільстві.

«Необхідно розширити практику співробітництва організацій інвалідів та громадської ради з інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю, щоб в експлуатацію не вводилися об'єкти, що не обладнані елементами доступності» – наголосив Андрій ШИШАЦЬКИЙ.

Він також зазначив, що, нажаль, сьогодні деякі елементи доступності, якими обладнані спортивні споруди не відповідають потребам інвалідів. Саме тому існує першочергова необхідність пристосувати стадіони до користування належним чином.

Андрій ШИШАЦЬКИЙ доручив управлінню з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації детально вивчити ситуацію щодо обладнання елементами доступності об’єктів спортивної інфраструктури з подальшим внесенням відповідних пропозицій до Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю та комунальних служб.