Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 131 гість.

Донецька обласна державна адміністрація

Андрій ШИШАЦЬКИЙ: «Введення квот на імпорт вугілля активізувало видобуток на шахтах регіону»

Переглядів: 4968
21.08.2013 - 07:07

Донеччина залишається лідером у вугледобувній галузі країни – на сьогодні тут підіймається «на гора» половина обсягу усього видобутого «чорного золота» країни, а середньодобовий видобуток вугілля на шахтах області становить 103 тисяч тон. Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Андрій ШИШАЦЬКИЙ сьогодні в ході «прямої лінії» з читачами газети «Комсомольская правда».  

Характеризуючи ситуацію у вугледобувному комплексі регіону, губернатор підкреслив, що на сьогодні є позитивні зрушення щодо зниження запасів раніше видобутого вугілля на складах шахт та теплоелектростанцій.

- Незважаючи на те, що запаси ще достатньо великі як для цього періоду року, ми сподіваємося, це не буде заважати нашим гірникам досягти минулорічного рівня видобутку, а можливо й перевищити його,- сказав Андрій ШИШАЦЬКИЙ.

Глава регіону також позитивно оцінив введення Урядом квот на імпорт вугілля. Це зіграло роль у розпродажі залишків палива на шахтних складах. Таким чином активізувався й вуглевидобуток, що, у свою чергу, сприяє зміцненню енергетичної незалежності України. Завдання щодо цього поставив Глава держави Віктор ЯНУКОВИЧ.

Також в ході «прямої лінії» губернатор відзначив важливість своєчасного перерахування в регіон всіх дотацій, спрямованих на підтримку вугільної галузі. Від цього залежить своєчасна виплата заробітної плати гірникам.

- Я впевнений, що найближчим часом всі розрахунки будуть проведені і ніхто День шахтаря не зустріне із невиплаченої зарплатою, - сказав Андрій ШИШАЦЬКИЙ.

Останні статті на сайті