Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 77 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Міністерство доходів і зборів затвердило п’ятирічну стратегію розвитку

Переглядів: 4866
09.08.2013 - 12:34

В Міністерстві доходів і зборів затверджено п’ятирічну стратегію розвитку відомства, яка була розроблена спільно із консультантами міжнародної аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers. Про це під час прес-конференції повідомив Міністр Олександр Клименко.

«Жодна організація не може працювати без конкретного плану дій та розуміння своїх цілей і перспектив. Тому ми визначили  сім стратегічних напрямків роботи Міністерства. По кожному з них визначено відповідальних виконавців та методику оцінки ступеню реалізації поставлених завдань», - відзначив О. Клименко.

За його словами, зусилля колективу Міністерства будуть зосереджені на розвитку податкового та митного сервісу, встановленні партнерських стосунків з громадянами та бізнесом, а також на створенні більш дієвих методів боротьби з мінімізацією податків та тіньовим сектором економіки.

Окремим стратегічним напрямом є розвиток міжнародної торгівлі, якісна імплементація норм Митного кодексу та стандартів Всесвітньої митної організації, підвищення ефективності процедур митного контролю, розвиток митної інфраструктури.

«Стратегія була презентована на Всеукраїнському форумі працівників Міністерства, який відбувся 6 липня. Кожен співробітник Міністерства – від керівного складу до рядових виконавців  - чітко розуміє пріоритети роботи, шляхи та контрольні точки. Ми робили і робимо все, щоби кожен член нашого колективу усвідомлював свою особисту роль в процесі виконання стратегічних завдань та свою персональну відповідальність за спільні успіхи», - підкреслив Олександр Клименко.

Нагадаємо, у 2012 році у Державній податковій службі України було розроблено та запроваджено Стратегічний план розвитку, яким було визначено 5 стратегічних напрямів розвитку служби і 13 стратегічних цілей на поточний рік. Вперше було впроваджено практику ключових показників діяльності (КПД) як служби в цілому, так і кожного структурного підрозділу на шляху реалізації стратегії. Кожен з 85 КПД був закріплений за відповідними структурними підрозділами, мав чіткі критерії оцінки його виконання в суворо відведених часових рамках. Відповідна практика запроваджена і у роботі  Міністерства доходів і зборів України, до складу якого увійшли податкова і митна служби.