Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 97 гостей.

Урядовий портал

День Соборності і Свободи України

Переглядів: 7430
22.01.2013 - 14:49

В рамках відзначення 22 січня 2013 року Дня Соборності і Свободи України в закладах культури міста було проведено ряд  заходів.

У всіх бібліотеках централізованої бібліотечної системи було проведено години інформації, історично-літературні подорожі, інформаційні тематичні бесіди, огляди літератури; оформлено тематичні полиці,  виставки книг і періодичних видань,

Напередодні відзначення Дня Соборності в читальній залі центральної міської бібліотеки була проведена година інформації «Чуття єдиної держави» та оформлена книжкова виставка «Соборність через призму часу». Школярів і студентів ознайомили з витоками ідеї соборності, з історичними віхами на шляху соборності українських земель. Присутні відкрили для себе ще одну сторінку історії української державності.

Бібліотека-філіал №2  провела історичну подорож «Задзвеніли срібні дзвони в Україні». Ведуча ознайомила присутніх з важливими подіями в історії нашої держави. На заході пролунали вірші у виконанні учнів 6-х класів ЗОШ №12. До уваги читачів була оформлена тематична полиця «Україна є, була і буде».

В читальній залі бібліотеки-філіалу №7 була проведена історико-літературна подорож «Вірю в майбутнє твоє, Україно». Бібліотекар розповіла про історію створення  Української Народної Республіки і Західної Української Народної Республіки та про Акт Злуки  (Соборності) 22 січня 1919р.  Учні 7 класу ЗОШ №13 читали вірші про Україну В.Симоненко, В.Квітневого «Воля», Л.Храпливої «Майдан Софії», В.Сосюри «Любіть Україну». Цікавою була і вікторина «Що ти знаєш про Україну?». Наприкінці заходу бібліотекар провела огляд літератури «Україна: історія і сучасність».

  Ілюстрований тематичний перегляд «Великий день єднання» (міська бібліотека для дітей)  був представлений на абонементі для читачів середнього та старшого віку. Книги та статті з періодичних видань, які були розгорнуті на перегляді, інформували читачів про свято Соборності. День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на майдані перед Софією Київською було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки

 В бібліотеці-філіалі №1 для всіх категорій читачів оформлена тематична полиця «У єдності сила народу», на якій представлено різноманітні книжкові та періодичні видання, серед яких «Історія України» О. Бойко, «Історія України-Русі» М.Грушевського, «Історія України: Універсальний ілюстрований довідник», «Національна символіка України» А. Сокольського. Особливо зацікавили читачів книги із серії «Сто великих»: Попельницька О. «Сто великих діячів культури України», «Сто великих загадок історії України».

Також були проведені інформаційна хвилина  «Є в нас родина – вся наша Україна» (філіал №4), бесіда «Соборна Україна» (філіал №5), бесіда «Соборна країна – навіки єдина» (філіал №8).

До Дня Соборності України наукові співробітники Артемівського краєзнавчого музею провели лекторій у школах міста на тему «Шлях України до незалежності і соборності». Лекції відвідали 110 школярів. Читання лекцій супроводжувалось демонстрацією пересувної виставки з фондів музею «Історична мить, що  об’єднала Україну».

26 січня о 18.00 годині в КЗ «Артемівський міський народний Дім» заплановано проведення рок-концерту «Вместе мы едины!» для молоді міста. На  сцені виступатимуть  вже відомі та улюблені гурти «А 2», «Lime Light»,  «Nolimits» та « В.Ы.Ш.Е.». Мета концерту – закликати молодь любити свою країну, бути дружніми та єднатися для добрих справ.