Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 93 гостя.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Пілотний проєкт послуги раннього втручання

Переглядів: 19103
16.12.2021 - 10:01

Управління соціального захисту населення Бахмутської міської ради, на виконання листа Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації від 08.12.21 №01-19/9128/0/201-21 повідомляє:

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 350 «Деякі питання створення системи надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя» Донецька область бере участь у пілотному проєкті «Створення системи надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя» (далі - пілотний проєкт).

Реалізація зазначеного пілотного проєкту здійснюється на базі 3 - х установ системи соціального захисту населення та охорони здоров’я області: Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Оберіг» Краматорської міської ради, Комунальне некомерційне підприємство «Краматорський будинок дитини «Антошка», Комунальне некомерційне підприємство «Центр реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи м. Бахмут».

Послуга раннього втручання - міждисциплінарна, сімейно-центрована комплексна послуга, яка поєднує медичну, психологічну, соціальну та освітню складові, спрямовується на раннє виявлення та профілактику порушень у дітей, покращення їхнього розвитку, підвищення якості їхнього життя, супровід і підтримку сімей з дітьми, у яких виявлено порушення розвитку. Послуга раннього втручання надається дітям у віці до трьох років одинадцяти місяців двадцяти дев’яти днів, які мають порушення розвитку або в яких є ризик виникнення таких порушень, і їхнім сім’ям.

З метою створення та розвитку системи раннього втручання в Україні на державному рівні прийнято ряд нормативно - правових актів: 

  • наказ Міністерства соціальної політики України від 18.02.2021 № 92, яким затверджені Методичні рекомендацій щодо впровадження практики надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя;
  • розпорядження Кабінету Міністрів  України  від 26.05.2021 № 517, яким схвалено Концепцію створення та розвитку системи раннього втручання;
  • розпорядження Кабінету Міністрів  України від 15.09.2021 № 1117, яким затверджено план заходів щодо реалізації Концепції створення та розвитку системи раннього втручання;
  • наказ Міністерства соціальної політики України від 29.09.2021 № 552, яким затверджено Типову програму навчання (підвищення кваліфікації) спеціалістів і фахівців, задіяних в управлінні системою раннього втручання, із змінами.

На сьогодні відбувається процедура затвердження проєкту постанови Кабінету Міністрів України щодо затвердження Типового положення про центр раннього втручання.

Також, батьки можуть самостійно оцінити розвиток своєї дитини, відповівши на питання онлайн-скринінгу, який допоможе вчасно виявити в дитини порушення розвитку.

Скринінг-тест у формі анкети, легко заповнити в режимі онлайн, сайті Мінсоцполітики за посиланням: http://bit.ly/eci_xx_screening.

Останні статті на сайті