Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 87 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Кроки до власного бізнесу

Переглядів: 709
22.10.2021 - 11:25

20 жовтня в центрі дистанційних комунікацій Бахмутського міського центру зайнятості  відбувся вебінар. Шукачів роботи запросили  до центру розвитку підприємництва. Обговорювали планування власної справи. Діючи підприємці та соціальні партнери служби зайнятості теж долучились до участі в онлайні.

Профконсультантка Олена Бояринова проінформувала слухачів про можливості започаткування  підприємницької діяльності з використанням інформаційного ресурсу державної служби зайнятості. Учасники ознайомились з додатковими джерелами отримання корисної для підприємців інформації. Серед них додаток на андроїд «Центр розвитку підприємництва», відео-уроки з бізнес-планування Донецького центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості тощо. Слухачі дізналися про можливості отримання  додаткового фінансування через  участь у діючих міжнародних грантових програмах. Такі програми існують як  для діючого бізнесу так і для тих, хто лише замислюється над відкриттям власної справи. Шукачі роботи отримали рекомендації по пошуку грантодавців у мережі Інтернет.

Головна державна інспекторка Бахмутськоi державної податкової інспекції Головного управління державної податкової служби у Донецькій областi Наталя Бережна інформувала слухачів про одноразове добровільне декларування. Також  знайомились з порядком подання декларації і сплати збору з одноразового добровільного декларування. Учасники вебінару дізнались про активи, які можна легалізувати та про ставки збору з одноразового добровільного декларування. Слухачі дізналися про порядок отримання податкової знижки. Були розглянуті питання щодо легалізації праці та заробітної плати, зокрема про переваги роботодавців при використанні задекларованої праці.

До заходу долучилась начальниця відділу Бахмутського бюро правової допомоги Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Судак. Вона презентувала слухачам послуги для населення. Розглядали правовий захист малого бізнесу. Також обговорювали користування електронними державними сервісами.

На завершення вебінару слухачі отримали відповіді на  запитання.

Бахмутський міський центр зайнятості

20 жовтня в центрі дистанційних комунікацій Бахмутського міського центру зайнятості  відбувся вебінар.20 жовтня в центрі дистанційних комунікацій Бахмутського міського центру зайнятості  відбувся вебінар.