Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 87 гостей.

Презедент України

Підтримка реалізації проєкту «Формування культури відповідального поводження з ТПВ у Бахмутській громаді»

Переглядів: 836
26.07.2021 - 15:06

У Бахмутській громаді продовжать озеленення санітарної зони вздовж полігону ТПВ, заохочуватимуть населення до відповідального споживання та збиратимуть відпрацьовані батарейки на гарантовану переробку.

Громадська організація «ЕКО-БАХМУТ» отримала грантову підтримку на реалізацію проєкту «Формування культури відповідального поводження з ТПВ у Бахмутській громаді». Проєкт передбачає завершення висадки санітарно-захисної зеленої смуги вздовж полігону ТПВ та проведення екологічної акції «Споживай свідому» у Бахмуті та п’яти старостатах громад (селищах Опитне, Клинове, Іванівське, Зайцеве, Покровське).

Цей важливий для громади екологічний проєкт сприятиме впровадженню комплексного підходу управління ТПВ, покращенню екології, зниженню викидів СО2, зменшенню захворюваності населення та забрудненню навколишнього середовища токсичними речовинами, що містяться в батарейках, вихованню культури відповідального споживання та поводження з ТПВ серед населення громади.

Екологічна акція «Споживай свідомо» запланована на жовтень 2021 року. Закликаємо всіх охочих долучитися до акції та здати відпрацьовані батарейки на гарантовану переробку, адже одна батарейка, недбало викинута в природу, здатна забруднити токсичними речовинами 16 м2 землі та 400 літрів води. Батарейки належать до небезпечних видів відходів та потребують спеціальної утилізації, до того ж переробка батарейок не безкоштовна.

Учасники акції зможуть отримати консультацію з правильного сортування відходів, а за 20 та більше батарейок отримають екологічну торбу.

Партнерами проєкту є Управління економічного розвитку Бахмутської міської ради та ТОВ «УМВЕЛЬТ-БАХМУТ».

Проєкт «Формування культури відповідального поводження з ТПВ у Бахмутській громаді» реалізується ГО «ЕКО БАХМУТ» у партнерстві з Бахмутською міською  радою за організаційної підтримки ГО «Взаємодія - Плюс» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.