Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 52 гостя.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Стан укладення колективних договорів, змін та доповнень до них за І квартал 2021 року

Переглядів: 1585
20.04.2021 - 13:29

Інформація щодо стану укладення колективних договорів, змін та доповнень до них на підприємствах, організаціях, установах і закладах, розташованих на території Бахмутської міської ОТГ за І квартал 2021 року

 

На виконання Постанови КМУ від 13.02.2013 року № 115 “Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів” (зі змінами) Управлінням праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради (далі – Управління) за І квартал 2021 року проводилась наступна робота:

  • щокварталу здійснювався моніторинг укладання колективних договорів;
  • надіслані листи 90 суб’єктам господарювання з рекомендаціями щодо проведення роботи з укладання колективних договорів.;
  • керівникам підприємств, установ та організацій надано 16 консультацій колективно-договірного напрямку;
  • перевірено 19 колективних договорів, доповнень та змін до діючих колективних договорів на відповідність до вимог трудового законодавства, по 4 з них надані відповідні рекомендації;
  • представники Бахмутської міської ради прийняли участь у 47 конференціях по підведенню підсумків виконання колективних договорів за 2020 рік, укладання нових або внесення змін до діючих колективних договорів.

Згідно актуалізації бази даних підприємств, що уклали колективні договори, станом на 01.01.2021 року налічувалось 276 підприємств із загальною кількістю 14,1 тис. робітників. З них на 222 суб’єктах (80,5%) були укладені колективні договори з чисельністю працюючих 13,2 тис. робітників   (93,7 % від загальної кількості працюючих).       

В результаті проведеної роботи у І кварталі 2021 році трудові відносини урегульовані на 224 підприємствах (81,2%), із загальної  кількості працюючих з чисельністю 13,3 тис. осіб. Тобто, відсоток охвату найманих працівників колективно-договірними відносинами становить 94,4%.      

Всього за І квартал 2021 року пройшли повідомну реєстрацію 19 колективних договорів, змін та доповнень до них (додаток 1):

  • перереєстровано колективних договорів – 10;
  • змін та доповнень – 8;
  • зареєстровано вперше – 2 (в т.ч. 1 колективний договір підприємства ТОВ «Акіпан» був зареєстрований в Управлінні праці та соціального захисту населення Костянтинівської міської ради 23 січня 2020 року за № 4).

На 1 підприємстві за результатами переговорного процесу на локальному рівні між стороною роботодавців та трудовим колективом, прийнято рішення про неукладення колективного договору (ПП «АРПРОЕКТБУД» (керівник Петриєнко В.П.).

Залишаються неврегульованими соціально-трудові відносини на 51 підприємстві (додаток 2).

Здійснити повідомну реєстрацію колективного договору й отримати інформацію стосовно змісту та інших питань колективно-договірного регулювання можна в Управлінні праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради за телефоном:   089-22-00-146.

Долучення: