Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 146 гостей.

Урядовий портал

АТ Аграрний фонд проводить форвардні закупівлі зерна врожаю 2021 року

Переглядів: 1609
09.04.2021 - 10:18

Акціонерне товариство Аграрний фонд (далі – АТ Аграрний фонд) – оператор аграрного сектору України, 100% акцій якого належать державі. Метою діяльності АТ Аграрний фонд є створення сприятливих умов для розвитку сільського господарства, функціонування ринку сільськогосподарської продукції, підтримки вітчизняного сільськогосподарського товаровиробника.

Враховуючи специфіку діяльності та інтереси агровиробників, АТ Аграрний фонд удосконалив умови форвардних контрактів – це лише необхідний мінімум документів, швидке рішення, прозорі умови та додатковий захист врожаю від кліматичних ризиків, через механізм страхування майбутнього врожаю.

Рівень цін весняної кампанії форвардної програми, виходячи з яких  здійснюватиметься передплата за договорами, на зерно пшениці 2 класу – 5800 грн/т, пшениці 3 класу – 5600 грн/т, жита 2 та 3 класів – 4000 грн/т.

Розмір авансового платежу встановлено на рівні 65% від загальної вартості поставки за договором, у відповідності до системи оцінки клієнтів.

Закриття форвардного контракту відбувається за ринковою ціною в регіоні, яка склалася на момент переоформлення кожної партії зерна.

Відсоткова ставка за користування коштами попередньої плати без урахування курсових коливань від 17% до 19%, з урахування курсових коливань – 11%.

Обсяг мінімальної партії: для пшениці – 100 тонн, жита – 50 тонн.

Ознайомитись з переліком документів, необхідних для укладання форвардного контракту, текстом договору, переліком зернових складів та переліком страхових компаній можна у регіональних представників АТ Аграрний фонд на сайті за посиланням: http://agrofond.gov.ua у розділі «Форвард».

Запрошуємо до співпраці всіх виробників сільськогосподарської продукції регіону, незалежно від розміру господарства та форми власності.

Телефони для довідок:

Регіональний відділ у Луганській та Донецькій областях

 (066)4203675, (099)0152803, (067)3286549

E-mail: lg@agrofond.gov.ua

Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької облдержадміністрації

(062)6420120