Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 64 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Плекаємо духовну культури народу через витвори мистецтва

Переглядів: 8674
28.04.2012 - 10:54

Наприкінці квітня відбулося засідання творчої групи «Чарівний світ прекрасного» з теми «Залучення дітей до джерел народного мистецтва засобами образотворчої діяльності» на базі дошкільного закладу  №32 «Лісова казка».

Роботу учасників було спрямовано на осмислення педагогами актуальності й необхідності занурення в чарівний світ українського народного мистецтва з використанням в практиці нетрадиційних методів та прийомів образотворчої діяльності, як запоруки розвитку креативного потенціалу та творчої компетентності особистості.

   Запропоноване відкрите заняття під назвою «Ми на ярмарок збирались» було яскравим тому підтвердженням. Педагоги закладу організували «ярмарок», де діти мали змогу помилуватися  творами народних умільців декоративно-прикладного мистецтва – гончарів, художників, майстрів ручної вишивки, пограти в народні ігри, бо мистецтво готує дітей до сприймання прекрасного у житті, формує відчуття ритму, гармонії, позитивні, моральні якості і почуття. В ході дійства діти познайомились з нетрадиційною технікою «декупаж», за допомогою якої прикрасили виготовлені власноруч гончарські вироби.

  Засідання творчої групи співпало з відкриттям в дошкільній установі №32 міні-музею вишивки, де було зібрано роботи не лише працівників закладу, а й батьків вихованців. Методист міського методичного кабінету Нікітіна І.І. звернула увагу слухачів на те, що міні – музей  містить великий потенціал для особистісного розвитку дошкільнят, дає змогу розширити культурне середовище існування дитини та може стати місцем інтелектуального відпочинку. Також учасники творчої групи мали змогу переглянути персональну виставку вишитих робіт вихованця старшої групи ДНЗ №32 Маценко Кирила та роботи вихованців гуртка «Вишиванка».

Керівник  творчої  групи вихователь-методист дошкільної установи №32 Котляр Т.В. через мультимедійні презентації  познайомила учасників з творами народної майстрині Г.Собачко, які пропонують для вивчення чинні програми,  та розширила знання присутніх про нетрадиційну техніку зображувальної діяльності з дошкільниками - декупаж. Учасники переглянули мультимедійну презентацію «Тваринний світ в петриківському розписі», а потім  практично мали змогу  створити власних «петриківських» тварин.

     Наприкінці квітня відбулося засідання творчої групи «Чарівний світ прекрасного» з теми «Залучення дітей до джерел народного мистецтва засобами образотворчої діяльності».     Наприкінці квітня відбулося засідання творчої групи «Чарівний світ прекрасного» з теми «Залучення дітей до джерел народного мистецтва засобами образотворчої діяльності».