Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 89 гостей.

Урядовий портал

Платники Донеччини оцінили переваги онлайн сервісів

Переглядів: 1173
25.01.2021 - 15:46

Протягом 2020 року до податкової служби Донеччини платниками області надано понад 950 тисяч декларацій, звітів, розрахунків, як в паперовому, так і в електронному вигляді. При цьому із року в рік все більше платників Донеччини обирають подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. Так, у 2020 році вже 88% документів звітності надійшло засобами електронних сервісів, в тому числі через Електронний кабінет платника, проти 84% у 2019 році.

Найбільше звітів в електронному вигляді надається юридичними особами – 94%, фізичними особами-підприємцями – 87%, особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність – 79 відсотків.

ГУ ДПС у Донецькій області повідомляє, що юридичні особи, самозайняті особи, податкові агенти, контролюючі органи, органи державної влади, місцевого самоврядування набувають статусу суб’єкта електронного документообігу з дати приєднання до договору про визнання електронних документів.

Приєднання до Договору здійснюється шляхом надсилання до контролюючого органу першого будь-якого електронного документа у встановленому форматі (стандарті) з дотриманням вимог законодавства. Підтвердженням про приєднання до Договору є отримання відповідної квитанції про прийняття контролюючим органом такого документа.

Фізичні особи, які не є самозайнятими особами, автоматично вважаються суб’єктами електронного документообігу та мають право подавати електронні документи до контролюючих органів виключно з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Нагадаємо, що безкоштовним сервісом Державної податкової служби «Електронний кабінет» (http://cabinet.tax.gov.ua) можна скористатись цілодобово, як з персональних комп’ютерів, так і зі смартпристроїв.

Крім того, зручне спілкування з податковою службою через Електронний кабінет виключає особистий контакт та запобігає поширенню небезпечного COVID-19.

Доступ до приватної частини Електронного кабінету – після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації «Дія» - id.gov.ua (MobileID та BankID).

Податкова служба впевнено крокує шляхом загальної діджиталізації податкових сервісів, тому запрошуємо усіх платників податків приєднатися до зручностей онлайн послуг та відчути переваги дистанційної форми взаємодії з органами ДПС.

Податкова Донеччини нагадує корисні посилання на офіційні сторінки Державної податкової служби України: Telegram - t.me/tax_gov_ua, Facebook - fb.com/TaxUkraine, YouTube - youtube.com/TaxUkraine.

Крім того, у нас теж є YouTube-канал  https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot та підписуйтесь на офіційні канали податкової служби, щоб не пропустити важливе!

 

Останні статті на сайті