Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 109 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Вчимо дивитися, бачити й мислити

Переглядів: 7841
23.04.2012 - 14:06

19 квітня на базі дошкільного навчального закладу №6 «Барвінок» відбулося чергове засідання творчої групи «Зелена планета» для вихователів міста, на якому розглядалась тема «Особливості організації дослідницько-експериментальної роботи в природі».

Мета  заходу – розкриття важливості пошукової діяльності для пізнавальної активності дошкільнят, виховання ініціативної, активної, творчої особистості, збагачення знань педагогів сучасними методами щодо організації та проведення дослідницької діяльності з дітьми. 

Керівник творчої групи вихователь-методист дошкільного навчального закладу №24 «Сонечко» Бежик О.В., використовуючи мультимедійну презентацію, спрямувала роботу слухачів на розширення кругозору щодо нормативного та програмного забезпечення навчального виховного процесу з питань організації пошукової  діяльності в дошкільних навчальних закладах, ознайомлення із сучасними підходами щодо оформлення куточків дослідницької діяльності. Психолог ДНЗ №24 «Сонечко» Кошель С.В. під час проведення вправи «Чарівна квітка» показала необхідність використання багатоканального сприйняття для збагачення перцептивної діяльності в ході дослідницької діяльності.

Вихователь дошкільної установи №6 Заколюжна В.А. показала заняття з дітьми середньої групи «Мандрівка до Країни мильних бульбашок», в ході якого вихованці самостійно експериментували в «лабораторії вчених», вчились готувати розчин для мильних бульбашок, знайомились з їх властивостями. Учасники відзначили професійну компетентність педагога у формуванні соціального досвіду вихованців, партнерські, довірливі відносини у взаєминах між дітьми й  педагогом.

В ході засідання вихователь-методист дошкільного навчального закладу № 6 Пасічна Н.В. презентувала досвід роботи установи з проблеми формування екологічної культури дошкільників. Також була проведена змістовна та цікава екскурсія, під час якої були презентовані куточки дослідницької діяльності  в різних вікових групах, яка  викликала інтерес слухачів.

Підводячи підсумки засідання, методист міського відділу освіти Нікітіна І.І., звернула увагу слухачів на необхідність впровадження продуктивної та дослідницької діяльності дошкільників в природі та підкреслила актуальність слів  В.О. Сухомлинського: «Вмійте відкрити перед дитиною в оточуючому світі щось одне, але відкрити так, щоб часточка життя заграла перед дітьми усіма кольорами веселки. Залишайте завжди щось недоказане, щоб дитині захотілось ще і ще раз повернутися до того, про що вона дізналась».

Відбулося чергове засідання творчої групи «Зелена планета» для вихователів міста, на якому розглядалась тема «Особливості організації дослідницько-експериментальної роботи в природі». Відбулося чергове засідання творчої групи «Зелена планета» для вихователів міста, на якому розглядалась тема «Особливості організації дослідницько-експериментальної роботи в природі». Відбулося чергове засідання творчої групи «Зелена планета» для вихователів міста, на якому розглядалась тема «Особливості організації дослідницько-експериментальної роботи в природі».