Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 97 гостей.

Інформація громадянам та господарствам, які займаються вирощуванням хутрових звірів

Переглядів: 972
30.11.2020 - 13:27

Згідно інформації Департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької облдержадміністрації доводимо до Вашого відома наступну інформацію.

Починаючи з червня 2020 року в Данії було виявлено 214 випадків захворювання людей на COVID-19 варіантами коронавірусу  SARS-CoV-2, пов’язаними з вирощуванням норок в промислових масштабах.

Серед цих 214 випадків, 12 випадків (регіон Данії – Північна Ютландія, де розташовані ферми для вирощування норок) з унікальним варіантом  коронавірусу SARS-CoV-2, про який стало відомо 05 листопада. Вісім осіб мали безпосередній зв'язок із роботою на норкових фермах, а чотири випадки стосувались передачі вірусу всередині місцевої громади.

Наявні дані свідчать про те, що клінічна картина, ступінь тяжкості та передача інфекції серед заражених варіантом SARS-CoV-2 пов'язаним з норками є подібними до циркулюючого в загальному населенні коронавірусу SARS-CoV-2. Однак варіант, пов'язаний з норками (ще відомий як «варіант кластеру 5») має поєднання мутацій або змін, які раніше не спостерігались. Попередні висновки вказують на те, що цей конкретний варіант, виявлений як у норок, так і у 12 людей, дещо знижує чутливість до нейтралізуючих антитіл. Ймовірність антигенної мутації SARS-CoV-2 ще не доведена, але у найгіршому випадку антигенна мутація може мати негативні наслідки для імунітету, ймовірності реінфекцій та ефективності вакцин від COVID-19. Також, існують застереження щодо того, що поширення коронавірусу SARS-CoV-2 серед норок може призвести до формування резервуару інфекції, яка згодом може передаватись до людей.

З метою уникнення ризиків, пов’язаних із зафіксованим варіантом SARS-CoV-2, влада Данії вживає заходів щодо обмеження подальшого поширення цього варіанту вірусу серед популяцій норок та людей, зокрема забиття норок на всіх норкових фермах по всій території Данії та посилення епідеміологічних та карантинних обмежень для 280 тисяч людей, які проживають в муніципалітетах Данії, де розташовані норкові ферми.

З моменту звернення Посольства Королівства Данії в Україні ще п’ять країн, а саме Нідерланди, Іспанія, Швеція, Італія та Сполучені Штати Америки, повідомили про випадки SARS-CoV-2 серед норок.

Враховуючи вказане просимо, у межах компетенції, вжити заходів щодо посилення біобезпеки в господарствах з утримання хутрових звірів.

Про всі ймовірні випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 тварин або осіб, які займаються вирощуванням норок просимо невідкладно інформувати Бахмутське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області.

Останні статті на сайті