Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 69 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік ВПО

Переглядів: 1435
13.10.2020 - 08:55

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 року №910 внесені зміни до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Новим пунктом 6-1 Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб», встановлено, що особа, яка отримала довідку, може замовити відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в довідці, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи, разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом). Замовлення та формування електронної довідки здійснюється безоплатно.

Електронну довідку малолітньої дитини, недієздатної особи або особи, дієздатність якої обмежена, може замовити законний представник або інша особа, зазначена в абз. 2 – 6 п. 2 Порядку.

Для замовлення електронної довідки особі необхідно встановити мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія» на електронному носії, критерії якого підтримують його використання, та пройти електронну автентифікацію.

Особа за її запитом отримує через мобільний додаток Порталу Дія сформовану електронну довідку разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом) за наявності в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб необхідної інформації.

Доступ особи до електронної довідки забезпечується протягом періоду дії довідки та припиняється в разі прийняття рішення про скасування довідки з відображенням відповідного статусу дії довідки під час проведення перевірки з використанням технічних засобів Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб та Порталу Дія.

Електронна довідка пред’являється особою на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія, без пред’явлення довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Особа може подавати електронну довідку через Портал Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія, за умови проведення одержувачами такої інформації перевірки та підтвердження відповідності таких реєстраційних даних в електронній формі інформаційно-телекомунікаційними засобами.

Особа за власним рішенням може надати копії електронної довідки з використанням мобільного додатка Порталу Дія визначеним нею юридичним особам та фізичним особам – підприємцям, інформаційні системи яких підключені до Порталу Дія.

У випадку, якщо у внутрішньо переміщеної особи не відображається її електронна довідка, або електронна довідка малолітньої дитини, недієздатної особи або особи, дієздатність якої обмежена, законним представником якої вона є, або інформація в електронній довідці відображається некоректно, зокрема відсутні відомості про зареєстроване та фактичне місце проживання тощо, особі рекомендується звернутись до Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради за адресою: м.Бахмут, вул.Б.Горбатова, 57 (телефон для довідок (0627)446398, або 099-7133980).