Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 79 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Пам’яті тренера, наставника, друга присвячується

Переглядів: 1809
03.09.2020 - 14:08

Рік тому пішов з життя майстер спорту України міжнародного класу, тренер вищої категорії, кандидат юридичних наук Петренко Олександр Іванович. Це стало непоправною втратою як для його родини, так і для світу спорту та науки.

Впродовж усього свого життя, Олександр Іванович навчав і наставляв своїх вихованців та пішов з життя 1 вересня у День знань на сорок першому році життя…  Він завжди був дуже енергійною, цілеспрямованою, завзятою, чуйною людиною та сповна віддавався своїй справі, умів вислухати кожного і допомогти у важку хвилину. Своїх вихованців Олександр Іванович вважав другою родиною та був другим батьком для кожного.

За свою коротку тренерську кар’єру встиг підготувати 3 майстри спорту України міжнародного класу, 25 майстрів спорту України та велику кількість спортсменів-розрядників. Його вихованці неодноразово ставали чемпіонами та призерами міжнародних, всеукраїнських та обласних змагань.

Тренерська кар’єра Олександра Івановича мала два піки, які були розділені ситуацією, що сталася на Донбасі. На жаль зала з усім обладнанням, облаштована ним за власний кошт при Донецькому юридичному інституті, залишилася на непідконтрольній Україні території. Після вимушеного переїзду з Донецьку він продовжував жити мрією про залу, де будуть тренуватися майбутні чемпіони. Так влітку 2017 року на базі підтрибунного приміщення стадіону «Металург» було створено залу пауерліфтингу, а у вересні відкрито відділення пауерліфтингу у КДЮСШ №1 Бахмутської міської ради.

Варто зазначити, що значну роль у відкритті цієї зали зіграла його дружина Оксана Романівна, яка незважаючи на відсутність власного житла і складну життєву ситуацію, підтримала рішення про закупівлю дорогого обладнання за власний кошт.

Після цієї трагічної події залу було названо на честь Петренка Олександра Івановича, а його дружина знайшла у собі сили не лише зберегти, але і продовжити справу чоловіка. Одні з перших вихованців також продовжують тарувати шляхи на тренерській стезі до вищих досягнень.
Олександр Іванович завжди був і залишається прикладом людяності, чуйності, цілеспрямованості, доброти для всіх, хто його знав. Ми завжди будемо тебе пам’ятати! Назавжди у наших серцях!

Управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради

Останні статті на сайті