Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 110 гостей.

Донецька обласна рада

Заходи щодо недопущення отруєння бджіл

Переглядів: 1913
24.06.2020 - 08:28

У зв’язку зі збільшенням випадків отруєння та загибелі бджіл на території Донецької області, в результаті обробки посівів сільськогосподарських рослин пестицидами, нагадуємо, що згідно вимог ст. 37 Закону України «Про бджільництво», фізичні та юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов'язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

Відповідно до статті 38 Закону України «Про бджільництво» порушення законодавства в галузі бджільництва тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з законами України.

Для попередження випадків отруєння та загибелі бджіл внаслідок порушення вимог чинного законодавства щодо використання пестицидів та агрохімікатів при обробці посівів сільськогосподарських рослин просимо:

  1. Своєчасно інформувати пасічників про заплановані заходи обробки засобами захисту рослин;
  2. Дотримуватись вимог стандартів, санітарних норм, правил та інших нормативних документів під час транспортування, зберігання пестицидів, агрохімікатів і технічних засобів їх застосування;
  3. Застосовувати пестициди та агрохімікати, які пройшли державні випробування, реєстрацію, перереєстрацію;
  4. Обробки проводити у період відсутності льоту бджіл у ранкові або вечірні години.

Останні статті на сайті