Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 104 гостя.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

# STOP_КОРОНАВІРУС

Переглядів: 1022
15.06.2020 - 11:52

Оперативна інформація Управлінь і відділів Бахмутської міської ради станом на 15 червня 2020 року

Охорона здоров’я

На території Бахмутської ОТГ протягом доби зареєстровано 5 нових випадків захворювання на COVID-19 (жінки 44, 48, 49, 73 та 80 років). З яких: 

- одна захворіла (48 років) – медичний працівник;

- одна захворіла (44 роки) – зареєстрована у м. Соледар, але мешкає у м.Бахмут;

- дві жінки (49 та 80 років) перебувають під динамічним спостереженням сімейних лікарів;

 - одна захворіла (73 роки) померла від супутніх захворювань, після смерті був отриманий позитивний ПЛР-тест.

Наразі визначається коло контактних осіб. Усі контактні особи будуть обстежені методом ПЛР.

Таким чином, загальна чисельність інфікованих в Бахмутськії ОТГ від першого встановленого випадку складає 21 особа. 

На самоізоляції знаходиться 4 мешканця, які повернулися із-за кордону.

За минулу добу у Донецькій області зафіксовано антирекорд із захворюваності на COVID-19: 42 нові випадки. Серед яких: Краматорськ – 8, Дружківка – 6, Мар'їнський район – 6, Бахмут – 5, Селидове – 4, Новогродівка – 2, Добропільський район – 2, Бахмутський район – 2, Лиманська ОТГ – 2, Шахівська ОТГ – 2. По одному випадку у Авдіївці, Костянтинівці та Олександрівській ОТГ.

Освіта

У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації учасники пробного ЗНО проходитимуть тестування 15 і 17 червня вдома, а не у закладах освіти. Міністерство освіти і науки спільно із Міністерством фінансів готують порядок повернення коштів учасникам пробного ЗНО через зміну формату проведення. У ці дні на пунктах проведення пробного ЗНО у м.Бахмут (ЗОШ №5 та ЗОШ №24) призначено відповідальних осіб, які за необхідністю надаватимуть роз’яснення учасникам, які все ж не отримають інформацію про неможливість роботи пункту тестування. Інструкцію, як скласти тести та отримати свій результат пробного ЗНО, розміщено на сайті УЦОЯО: https://testportal.gov.ua/.

Дошкільні установи громади працюють дотримуючись всіх тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину. Станом на 15 червня дитячі садки відвідують 994 дитини (36%).

До відома населення!

  • Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я і вніс зміни до постанови Уряду, якою регламентується карантин. Зокрема з 15 червня не можна буде відновити роботу кінотеатрів, не можна буде проводити пробне зовнішнє незалежне оцінювання, але будуть послаблені правила обсервації для осіб, що приїжджають з-за кордону. Деталі: https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-zaboroniv-vidkrivati-kinoteatri-ta-provoditi-probne-zno-takozh-zminiv-pravila-peretinu-kordonu-maksim-stepanov
  • З 14 червня скасовано тимчасове припинення роботи КПВВ на межі з тимчасово окупованим Росією Кримським півостровом. Відповідне рішення Кабінету Міністрів України міститься в постанові від 12 червня № 480. У КПВВ також мають з’явитися місця або приміщення для проведення медичного огляду. Водночас особам, які прибувають з Криму під час пандемії коронавірусу, доведеться пройти самоізоляцію. Згідно із вказаним документом, у період дії карантину, прикордонники відмовлятимуть у виїзді з тимчасово окупованої території України особам, які не надали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома».
  • На засіданні Комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дано доручення контролюючим органам значно посилити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання, яким дозволено працювати в умовах карантину протиепідемічних норм, прописаних постановами головного державного санітарного лікаря України.
  • Міністерство охорони здоров’я відновлює санітарно-епідеміологічну службу і вже має відповідний план. Дієва санітарно-епідеміологічна служба дозволить ефективніше протистояти багатьом хворобам, зокрема, коронавірусу COVID-19, другу хвилю якого багато науковців прогнозують на осінь.

Шановна громада! Україна та Донецька область останнім часом б’є антирекорди по кількості нових випадків захворювання на COVID-19. На жаль, не дотримання дистанції та маскового режиму сприяють активному поширенню коронавірусної інфекції.  Бахмутська міська рада наголошує, що правила безпеки залишаються такими ж як і раніше. Маска, миття та дезінфекція рук, а також соціальна дистанція. Не наражайте себе та своїх рідних на небезпеку! Не варто сподіватися на те, що «все обійдеться»!

Останні статті на сайті