Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 121 гість.

Офійний сайт Соледарської міської ради

День пам'яті і примирення «1939-1945 Пам'ятаємо. Перемагаємо!»

Переглядів: 1050
08.05.2020 - 14:13

8 травня в Україні відзначається День пам'яті і примирення з нагоди перемоги над нацизмом у Європі. 9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Ми пам'ятаємо подвиги справжніх героїв і ніколи не забудемо тих, хто самовіддано боровся за Перемогу. У наших серцях завжди буде жити пам'ять про захисників, які своєю мужністю та відвагою здобули мир та свободу не тільки для України, але і для багатьох народів Європи.

Подвиг воїнів Перемоги гідно продовжують сьогодні українські солдати, захищаючи нашу країну на її східних рубежах, нерідко ціною власного життя. І ми впевнені, що разом ми зможемо відстояти незалежність нашої держави, зробити її процвітаючою європейською країною, шанованою світовим співтовариством.

Для України Друга світова війна - національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси і вбивати інших українців.

Серед величезних втрат українського народу у Другій світовій війні важкими були демографічні. Війна і окупація призвели до різкого, катастрофічного зменшення кількості населення, значних деформацій в його національному, статевому, віковому та професійному складі. Сукупні демографічні втрати громадян Української РСР та інших національностей протягом 1939-1945 років поки оцінюються від 8 до 10 млн осіб.

За твердженнями вчених, було зруйновано близько 700 українських міст і 28 000 сіл, спалено близько 320 000 господарств. Україна в результаті Другої світової війни зазнала матеріальних втрат в розмірі понад 45% від збитку за всього СРСР.

Вічна слава всім воїнам, які віддали життя в боротьбі за незалежність, і низький уклін героям, які пройшли через пекло війни і отримали перемогу!

Останні статті на сайті