Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

ExportUA

# STOP_КОРОНАВІРУС

Переглядів: 831
24.04.2020 - 11:22

Оперативна інформація Управлінь і відділів Бахмутської міської ради станом на 24 квітня 2020 року

Охорона здоров’я. За минулу добу на території Бахмутської ОТГ зареєстровано 1 випадок з підозрою на COVID-19. Особа госпіталізована до КНП «Інфекційна лікарня м. Костянтинівка» і очікує результат ПЛР-тесту. Коло контактних осіб визначено і обстежено швидкими (експрес) тестами. Люди мають негативний результат і знаходяться на самоізоляції. На сьогодні всього на самоізоляції знаходиться 34 мешканця.

За минулу добу здійснено 18 виїздів мобільних бригад КНП «Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута» на відбір зразків біоматеріалів для лабораторного дослідження на ПЛР-діагностику. З початку роботи зафіксовано вже 70 таких виїздів.

На теперішній час в лікувальних закладах охорони здоров’я Бахмутської ОТГ в наявності швидкі (експрес) тести у достатньої кількості для діагностики на COVID-19.

Охорона громадського порядку. Бахмутський відділ поліції на поминальні вихідні у посиленому режимі буде забезпечувати дотримання мешканцями громади карантинних норм. Збільшена кількість нарядів для проведення роз’яснювальної роботи серед населення.

З початку введення карантину на території Бахмутської ОТГ виявлено 17 адміністративних правопорушень і відкрито 1 кримінальне впровадження.

Освіта. Управлінням освіти Бахмутської міської ради проводиться щоденний моніторинг стану захворюваності учнів та педагогів на грип та ГРВІ.

Триває дистанційне навчання в закладах освіти. Педагоги надають освітні послуги учням (скайп-консультації, уроки  в режимі відеоконференцій на платформах ZOOM, Jitsi Meet, за допомогою хмарно орієнтованого навчального середовища Office 365).

На офіційному сайті Центру практичної психології та соціальної роботи (http://www.psyua.com.ua) започатковано онлайн-скриньку довіри.

УВАГА! У зв’язку з тим, що поки зберігається загроза поширення вірусу та задля уникнення ще більшого розповсюдження інфекційного захворювання Covid-19, Бахмутська міська рада закликає мешканців Бахмутської громади до виконання вимог Постанови головного державного санітарного лікаря України від 21.04.2020 № 11 щодо заборони відвідування кладовищ, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів  з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема, участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менш ніж 1,5 метри.

Актуальна та корисна інформація! 

  • Зовнішнє незалежне оцінювання у 2020 році пройде з дотриманням соціального дистанціювання та з використанням засобів індивідуального захисту. На інформаційному ресурсі Міністерство освіти і науки України опублікувало зміни в освіті під час карантину. Дати проведення ЗНО залежатимуть від завершення карантину. Якщо карантин завершиться до початку червня, основна сесія тестування пройде між 25 червня та 17 липня. Якщо карантин триватиме до початку серпня, ЗНО відбудеться з 17 серпня до 4 вересня. Вступна кампанія в українських університетах також відповідно зміниться.
  • Уряд виконує свої зобов’язання перед громадянами, які сьогодні найбільше потребують соціальної підтримки. Так, з 23 квітня розпочато виплати одноразової грошової допомоги у розмірі 1000 гривень. На це Урядом спрямовано 10,6 млрд гривень. Одноразову грошову допомогу в сумі 1 тисяча гривень отримують пенсіонери, розмір пенсійної виплати яких менше 5 тисяч гривень, та громадяни, які одержують державну соціальну допомогу у зв’язку з інвалідністю та за віком замість пенсії.
  • Пом’якшено умови отримання допомоги безробітнім, звільненим за власним бажанням. Так, громадяни, які були звільнені з останнього місця роботи в період карантину (починаючи з 12.03.2020 року) за власним бажанням і стали на облік в державній службі зайнятості, отримуватимуть допомогу по безробіттю з першого дня набуття статусу безробітного. Тобто, на період карантину правило про відкладення виплати допомоги по безробіттю для звільнених за власним бажанням застосовуватися не буде.

Останні статті на сайті