Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 97 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

За круглим столом обговорили питання легалізації зайнятості

Переглядів: 1508
24.02.2020 - 11:28

20 лютого в Бахмутському міському центрі зайнятості відбулося засідання Круглого столу на тему: «Участь державних органів у розширенні сфери прикладання праці».

В засіданні Круглого столу прийняли участь представники управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради, Бахмутсько-Лиманського управління Пенсійного фонду України Донецької області, Відділу з питань праці Бахмутської міської ради, керівники та представники малого та середнього бізнесу об’єднаної територіальної громади.

Засідання Круглого столу розпочала директорка Бахмутського міського центру зайнятості Ірина Лещенко презентацією діяльності Бахмутського міського центру зайнятості за минулий та поточний роки. «Одним з ключових напрямків роботи служби зайнятості є легалізація трудових відносин і заробітної плати, ліквідація прихованої зайнятості» - наголосила Ірина Лещенко.

Про порядок оформлення трудових відносин, етапи працевлаштування, укладання та розірвання трудових договорів розповідав присутнім начальник відділу з питань праці Бахмутської міської ради Сергій Яковлєв. Учасники заходу обговорили низку питань щодо охорони праці та соціальних гарантій найманих працівників. Фахівчині Бахмутсько-Лиманського управління Пенсійного фонду України нагадали про необхідність своєчасної виплати заробітної плати та сплату єдиного соціального внеску.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Роман Коновал розповів про заходи, що впроваджує Державна служба зайнятості, спрямовані на легалізацію зайнятості населення та дав оцінку досягнутих результатів. Про послуги служби зайнятості, зокрема, про можливість проходження професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації громадян, чия професія стала неактуальною на ринку праці, учасників круглого столу проінформувала начальниця відділу активної підтримки безробітних Ірина Подорванова.

Учасниками круглого столу активно обговорювалися питання щодо подальшої роботи над розширенням сфери прикладання праці. На завершення заходу було прийнято резолюцію, якою визнано за доцільне проводити роз’яснювальну роботу щодо легалізації трудових відносин і заробітної плати, інформувати про негативні наслідки «тіньової зайнятості» та відповідальність за порушення законодавства про зайнятість населення.

За круглим столом обговорили питання легалізації зайнятостіЗа круглим столом обговорили питання легалізації зайнятості

Останні статті на сайті