Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 111 гостей.

Урядовий портал

Запроваджено механізм надання реабілітаційних послуг за принципом «гроші ходять за людиною»

Переглядів: 1084
10.02.2020 - 15:36

ДО УВАГИ БАТЬКІВ ТА ЗАКОННИХ ПРЕДСТАВНИКІВ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ!

Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради повідомляє, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019р. №309 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю» із внесеними до неї змінами (далі – Порядок), запроваджено механізм надання реабілітаційних послуг за принципом «гроші ходять за людиною». У 2020 році за таким принципом можуть бути забезпечені заходами з реабілітації не лише діти з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу, а також діти з іншими захворюваннями.

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до органу соціального захисту населення за місцем проживання заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями наступних документів:

  • паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження;
  • індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю, що містить рекомендації щодо надання реабілітаційних послуг;
  • виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма №027/о).

Після подання заяви, місцевим органом соціального захисту здійснюється укладання тристоронньої угоди про здійснення реабілітаційних заходів для дитини з інвалідністю, в якому зазначаються строки здійснення реабілітаційних заходів, їх вартість тощо.

Відшкодування вартості реабілітаційних заходів для дітей здійснюється місцевими органами в межах бюджетних коштів шляхом їх безготівкового перерахування реабілітаційним установам як оплати за надані послуги відповідно до укладених договорів на підставі актів наданих послуг у розмірі, що не перевищує встановлену граничну вартість реабілітаційних заходів, а якщо вартість таких  заходів є меншою від граничної,  у розмірі, що не перевищує фактичну вартість реабілітаційних заходів.

Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження І та ІІ ступеню – 16 тис. грн., ІІІ ступеню – 25 тис. грн. (для однієї дитини – сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування гранична вартість збільшується на 50 відсотків відповідно, для кожного ступеню).

Під час здійснення реабілітаційних заходів у стаціонарі їх вартість може включати вартість проживання та харчування дитини, одного з батьків дитини чи її законного представника. Під час здійснення реабілітаційних заходів амбулаторно – можуть  включатись витрати на харчування дитини, одного з батьків дитини чи її законного представника.

З переліком реабілітаційних установ, до яких можна звернутись з питання забезпечення дитини реабілітаційними заходами можна ознайомитися в органі соціального захисту населення за місцем проживання або на веб-сайті Міністерства соціальної політики України (https://www.msp.gov.ua/content/reabilitaciya-ditey-z-invalidnistyu-vnaslidok-dityachogo-cerebralnogo-paralichu.html). Перелік реабілітаційних установ є невичерпним, формується Фондом соціального захисту інвалідів згідно із заявницьким принципом реабілітаційної установи.

З питань отримання додаткової інформації або подання відповідної заяви та документів, необхідно звернутись до Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради за адресою: м. Бахмут, вул. Б.Горбатова, 57 (каб.12).

Телефони для довідок:  44-63-99.