Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Власний бізнес за підтримки державної служби зайнятості

Переглядів: 845
31.01.2020 - 09:26

Центр розвитку підприємництва Бахмутського міського центру зайнятості 29 січня запросив на чергове засідання як  представників діючого бізнесу та і безробітних, яким цікаві питання розвитку підприємницьких ініціатив.

Організатори заходу запропонували учасникам розглянути питання започаткування та ведення  власної справи, перешкоди на шляху до успішного  підприємництва та пошук шляхів їх подолання.

До участі в заході запросили компетентних експертів: головного фахівця-інспектора праці відділу з питань праці Бахмутської міської ради Аліну Журавльову та головного фахівця відділу супроводу інформаційних систем та електронних реєстрів Бахмутсько-Лиманського об’єднаного управління пенсійного фонду України Олега Соколова. Пані Аліна надала слухачам інформацію щодо проведення заходів роз’яснювального характеру та неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Пан Олег проінформував учасників про дотримання вимог  законодавства про працю, зокрема легальності зайнятості. Також він розповів про особливості обліку страхового стажу та можливість контролю за сплатою єдиного соціального внеску та відповів  на численні запитання учасників. Заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями  Бахмутського  міського центру зайнятості Олена Сліпцова знайомила слухачів з додатковими  джерелами фінансування - грантовими програмами  міжнародних громадських організацій, які надають можливості отримання безповоротної фінансової підтримки на реалізацію бізнес-проектів чинних підприємців. Також вона запропонувала пройти працюючим підприємцям анкетування і стати потенційними учасниками в грантових програмах та навчальних семінарах-тренінгах. Нещодавно пані Олена сама пройшла навчання з питання мікро, малого та середнього підприємництва від проекту USAID «Економічна підтримка Східної України». Кожен учасник тренінгу отримав інформаційний пакет про діючі грантові  програми.

Фахівчиня  з профорієнтації Олена Бояринова знайомила учасників тренінгу з додатковими  онлайн - джерелами отримання інформаційної підтримки для підприємців, серед яких додаток на андроїд «Центр розвитку підприємництва», онлайн - ресурс «Прометеус», відео - уроки з бізнес-планування Донецького центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та з іншими корисними Інтернет ресурсами, які сприятимуть розвитку підприємницьких ініціатив.

Центр розвитку підприємництва Бахмутського міського центру зайнятості працює на постійній основі та запрошує всіх зацікавлених в розвитку підприємницьких ініціатив скористатися можливістю обмінятися думками й досвідом, обговорити проблеми, отримати поради і відповіді на свої питання щосереди з 10-00 до 13-00  у Бахмутському міському центрі зайнятості.