Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 127 гостей.

Урядовий портал

Свято кар’єри у Бахмуті

Переглядів: 1280
28.10.2019 - 09:20

23 жовтня в Бахмутському міському центрі зайнятості пройшов День кар’єри для випускників   шкіл об’єднаних територіальних громад та Бахмутського району. Захід пройшов під егідою  Регіонального форуму кар’єри «Живи та працюй в Україні», організованого Донецькою обласною службою зайнятості в Маріуполі .

Такі зустрічі спрямовані зорієнтувати молодь на робітничі професії задля підвищення їх престижу та відновлення статусу робітника у суспільстві, побудову кар’єрного маршруту для подальшого працевлаштування у рідному місті, упередити виїзд талановитої молоді на навчання та роботу за кордон.

 З вступним словом до присутніх звернулась заступник директора Бахмутського міського центру зайнятості Олена Павлова, яка окреслила пріоритети сучасного економічного розвитку регіону на важливість вибору майбутньої професії з урахуванням сучасних економічних тенденцій в Україні. Пані Олена закликала школярів до активної участі у заході та запропонувала перегляд протягом заходу телемосту з регіонального форуму кар’єри в місті Маріуполь «Схід та захід разом». Протягом всього дня кар’єри учасники мали чудову можливість з великого екрану переглядати цей телеміст.

День кар’єри в Бахмуті став профорієнтаційним дискусійним майданчиком спілкування молоді з представниками навчальних закладів, роботодавцями міста та району.Старшокласники отримали унікальну можливість напряму поспілкуватись з викладачами та студентами навчальних закладів аби свідомо зробити вибір професії, спланувати стратегію побудови кар’єри, в тому числі і бізнес – кар’єри. Представники 9 навчальних закладів різного рівня акредитації Бахмута та Сіверська презентували школярам свої заклади та консультували їх з питань вступу і умов навчання. На зустріч з учнівською молоддю були запрошені роботодавці м.Бахмут. Одинадцятикласники жваво спілкувались з представниками Бахмутської поліції на предмет побудови кар’єри в національній поліції. Учні, які мріють працювати в медицині чимало питань ставили представникам Бахмутського психоневрологічного інтернату, серед працівників яких найбільше медичних сестер.

 Фахівчині з профорієнтації Бахмутського міського центру зайнятості організували захід в незвичайному інтерактивному форматі. Для відвідувачів дня кар’єри були представлені кілька локацій, кожна певної тематики. Школярі спробували власні сили в різних професіях,взяли участь в інтерактивних іграх та майстер-класах від навчальних закладів та роботодавців. Школа молодого підприємця Бахмутського міського центру зайнятості запропонувала школярам та студентам презентацію громадської організації «Агенція зі сталого розвитку та інновацій». Тренерка Олена Сезоненко, яка стала приватним підприємцем за сприяння служби зайнятості, розповіла учням про проекти, спрямовані на розвиток місцевих громад та на допомогу в започаткуванні власної справи. Пані Олена привернула увагу молоді до особливості оформлення заявок на участь в грантових програмах, в першу чергу для молоді.

Локація «Робітничі професії» Бахмутського центру професійно- технічної освіти», Сіверського професійного ліцею та Бахмутського професійного аграрного ліцею були яскраві та принадні. Бахмутський професійний аграрний ліцей пропонував відвідувачам майстер-класи з плетіння кос та портрет- шаржі, відвідувачів пригощали ароматним чаєм зі смаколиками з символікою навчального закладу. А інтерактивні квести «Вгадай професію» та «Кубик- Рубіка» знайомили молодь з найбільш затребуваними на регіональному ринку праці професіями. Бахмутський центр професійно- технічної освіти користувався неабиякою популярністю у школярів та дорослих відвідувачів дня кар’єри, та стверджув те що кухар, маляр, електрогазозварник – то метці, якщо в професійному виконанні. Робітничі професії Сіверського професійного ліцею представляли креативні викладачі та студенти закладу. Вони підготували незвичайну рекламну продукцію свого ліцею, професії якого користуються попитом на ринку праці. Локації «Професійна кар’єра» дозволила старшокласникам дізнатися про найбільш затребувані професії та спеціальності сучасного ринку праці, пройти тестування і визначили рівень власних професійних інтересів та схильностей до певного виду професійної діяльності. Локація «Я б у медики пішов!» Бахмутського медичного коледжу наочно демонструвала дітям буденні справи робітників медичної сфери: надання першої медичної допомоги з використанням реанімаційної моделі.А навчальний посібник скелет на прізвисько «Вася» допомагав осягнути анатомію. 

Представники Бахмутського індустріального технікуму та Бахмутського коледжу транспортної інфраструктури на своїх локаціях дивували школярів діючими моделями та професійними квестами. Особливою популярністю серед усіх вікових груп гостей заходу користувалася локація «Віртуальна реальність» від Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту української інженерно-педагогічної академії. І навіть директор Бахмутського міського центру зайнятості пані Ірина Лещенко,яку завжди чекає череда серйозних справ, не втрималась від віртуальної реальності та поринула у цікаві сучасні технології разом з випускниками. Школярі не поспішали йти від українських красунечок, майбутніх виховательок Бахмутського педагогічного коледжу та чарівних майбутніх перекладачок Горлівського інституту іноземних мов, які надавали цікаву презентаційну інформацію про свої навчальні заклади. Загалом, кожен навчальний заклад креативно підійшов до своєї презентації, тому День кар’єри вийшов святковим та продуктивним. 

23 жовтня в Бахмутському міському центрі зайнятості пройшов День кар’єри для випускників   шкіл об’єднаних територіальних громад та Бахмутського району.