Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 89 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

АНАЛІЗ стану травматизму і професійних захворювань на підприємствах, установах, організаціях м. Бахмут і Бахмутського району за перше півріччя 2019 року

Переглядів: 1722
26.07.2019 - 08:43

За перше півріччя 2019 року на підприємствах, в організаціях і установах  м. Бахмут і Бахмутського району зареєстровано 10 нещасних випадків.

7 нещасних випадків, що сталися на ТДВ «Сініат», ПАТ "Часовоярський вогнетривкий комбінат", ПрАТ «Курдюмівський ККВ», Званівська сільська рада, Іванівська ЗОШ I-III ступенів Бахмутської районної ради,  ПрАТ "Бахмутський Аграрний Союз" пов'язані з виробництвом. За результатами розслідування складені акти за формою Н-1. 5 випадки з легкими наслідками та 5 з тяжкими наслідками.

1 випадок травматизму з тяжкими наслідками не пов’язаний з виробництвом стався на підприємстві КП «БАХМУТ-ВОДА». За результатами його розслідування  складено акт за формою Н- 5.

Триває розслідування 2 нещасних випадків, що сталися на   КП «БАХМУТ-ВОДА» та ТОВ "Артемівський електротехнічний завод".

Відсутні страхові нещасні випадки із смертельним наслідком та смерть в результаті раптового погіршення стану здоров’я працівника на робочому місці.

 Групових нещасних випадків та випадків професійного захворювання не зареєстровано.

За  аналогічний період 2018 року зареєстровано  15 випадків травматизму. Із них - 13 випадків з важкими наслідками.

11 нещасних випадків пов'язані з виробництвом, із них 2 зі смертельними наслідками. 

В минулому році зареєстровано 3 випадки смерті на виробництві через раптове погіршення стану здоров’я працівників.

1 випадок професійного захворювання зареєстрований на ПАТ "Часовоярський вогнетривкий комбінат".

Групових нещасних випадків не зареєстровано.

Серед причин нещасних випадків в 2019 року домінують:

  • психофізіологічні – 42,8% (особиста необережність потерпілого, низька нервово-психічна стійкість);
  • технічні – 35,7% (незадовільний технічний стан обладнання, недосконалість технологічного процесу, його невідповідність вимогам безпеки);
  • організаційні – 21,4% - (невикористання засобів індивідуального захисту, недосконалість інструкцій, порушення трудової та виробничої дисципліни).

З  метою  контролю за станом профілактичної роботи, створенням безпечних і нешкідливих умов праці перевірено 7 підприємств. В результаті перевірок виявлено 57 порушень законодавчих актів про охорону праці, видано 7 подань  керівникам підприємств. При перевірках звертається увага на забезпеченість працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту. Особлива увага приділяється проведенню на підприємствах медоглядів, їх якості та заходам по виконанню рекомендацій заключних актів медоглядів.

Страховим експертом з охорони праці відділення надаються  консультації щодо  покращення функціонування системи управління охороною праці на підприємствах, проводяться семінари, круглі столи та робочі наради для спеціалістів служб з охорони праці. В 2019 році Бахмутським міським відділенням узагальнено досвід роботи служби з охорони праці ТДВ «СІНІАТ» щодо організації профілактичної роботи на підприємстві та рекомендовано до використання його на підприємствах міста та району.

Бахмутське міське відділення продовжує працювати над підвищенням рівня заходів, спрямованих на забезпечення  реалізації державної політики у сфері державного соціального страхування, профілактики  виробничого травматизму, створення безпечних умов праці на підприємствах, в установах та організаціях і нагадує, що з 1 липня 2019 року діє новий Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затверджений постановою КМУ від 17.04.19 р. № 337.

Бахмутське міське відділення управління виконавчої
дирекції Фонду соціального страхування України
в Донецькій області

Останні статті на сайті