Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 89 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Участь учителів фізики в науковій лабораторії CERN

Переглядів: 8942
07.02.2012 - 14:25

CERN - найбільша у світі лабораторія фізики високих енергій і фізики елементарних частинок – проводить потужну освітню діяльність, організовує національні програми для вчителів фізики, викладачів вишів, школярів. Щороку в науково-освітніх заходах CERN задіяно понад 900 викладачів з різних країн світу.

У цьому навчальному році за ініціативи Малої Академії Наук України та підтримки  відділу освіти Артемівської міської ради, учитель фізики Артемівської ЗОШ І-ІІІ ст. №10 Акопян С.А. брав участь у роботі першої наукової школи для українських учителів фізики при Європейському Центрі Ядерних Досліджень (СЕRN) в м. Женеві. Основною метою СЕRN є пропаганда фундаментальної науки та поширення отриманих знань серед учнівської молоді. Про важливість програми для майбутнього покоління вчених у своєму виступі під час зустрічі з українською делегацією наголосив директор CERN Рольф Хойер: «Ми пропонуємо учням продовжити освіту в науці, і ваша розповідь учням це розповсюдження знань та інформації про діючі програми ЦЕРНу».

Під час проведення  міського методичного об’єднання вчителів фізики, Самвел Акопович ознайомив колег з  інформацією про курс лекцій, що були прослухані на швейцарській землі: «Освітня програма CERN», «Вступ до фізики частинок», «Вступ у прискорювальну фізику», «Вступ до детекторів», «Фізика важких йонів», «Антиречовинний і антипротонний сповільнювач», «Фізика нейтрино», «LHC обчислення та мережа GRID», «Огляд LHC Фізики», «Космологія», «Участь України в CERN». Більш детально були розглянути лекції «Фізика нейтрино»,  «Космологія». За словами доповідача, чітка організація та продуманість всієї програми дозволила доторкнутися до відкриттів, які перебувають на вершині сучасної науки.

Усі присутні отримали у подарунок компакт-диски з інформацією про роботу  CERN, презентаційним матеріалом, відео- та фото- інформацією. Є надія, що учасники засідання стануть тими «провідниками» у справі, про які зазначав Рольф Хойер.

Учитель фізики Артемівської ЗОШ І-ІІІ ст. №10 Акопян С.А. брав участь у роботі першої наукової школи для українських учителів фізики при Європейському Центрі Ядерних Досліджень (СЕRN) в м. Женеві. Учитель фізики Артемівської ЗОШ І-ІІІ ст. №10 Акопян С.А. брав участь у роботі першої наукової школи для українських учителів фізики при Європейському Центрі Ядерних Досліджень (СЕRN) в м. Женеві.