Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 109 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Розвиток підприємницьких ініциатив

Переглядів: 2120
27.03.2019 - 16:33

27 березня 2019 року в Бахмутському міському центрі зайнятості  в рамках роботи Центру розвитку підприємництва відбувся черговий тренінг-семінар  з бізнес – планування.

Центр розвитку підприємництва – це місце де і підприємці- початківці і досвідчені представники малого бізнесу можуть отримати реальну інформаційну підтримку в питаннях розвитку підприємницьких ініціатив.  На тренінг-семінар були запрошені 11 осіб, серед яких фізичні-особи підприємці та  безробітні, що перебувають на обліку в центрі зайнятості, зайняте населення.

Основним спікером заходу стала головний державний інспектор  Бахмутської ДПІ Бахмутського управління ДФС у Донецькій області Наталя Бережна, яка детально проконсультувала учасників заходу щодо: видів оподаткування малого бізнесу в Україні, перехід з одного виду оподаткування на інший;  оформлення на роботу найманих працівників по  трудовому договору та договору  цивільно - правового характеру. Жваве зацікавлення учасників викликало питання  нарахування зарплати найманим працівникам.

Далі фахівці служби зайнятості зосередили увагу учасників тренінгу на програмах грантів, спрямованих на підтримку підприємств, приватних підприємців та домогосподарств, які реалізує Міжнародний Комітет Червоного Хреста, представили програму підтримки внутрішньо переміщених осіб, та осіб які постраждали від конфлікту в Україні, яку реалізує Данська рада у справах біженців. Заступник начальника відділу профорієнтації Галина Сіддікі ознайомила присутніх з особливостями оформлення заявок на участь в грантових програмах та надала поради щодо пошуку організацій-«грантодавців» в мережі інтернет.

Приватний  підприємець Олександр Патлатий в своєму виступі зосередився на таких питаннях, як  вибір бізнес – ідеї для започаткування власної справи, її аналізу та подальшому впровадженню. Дуже доречними в цьому стануть навчальні та інформаційні онлайн-додатки служби зайнятості, які спрямовані на розвиток та підтримку підприємництва:  відео-контент з рекомендаціями для складання бізнес-плану, мобільний додаток на андроїд  «Центр розвитку підприємництва», онлайн-платформа «Прометеус». Олександр–підприємець зі стажем, займається розробкою та створенням мап, розміщенням реклами в картографічних виданнях та оптовою торгівлею мапами. Як один із зразків своєї роботи Олександр представив останню свою розробку: мапу Купянська із додатковими схемами місцевості, детальними назвами вулиць, підприємств, тощо. Зараз команда Олександра працює над подібною мапою м.Бахмут та Бахмутського району.

Фахівці Бахмутського міського центру зайнятості нагадують, якщо ви бажаєте отримати консультації фахівців державних установ та спеціалізованих організацій у сфері комерційної, юридичної та бухгалтерської діяльності завітайте щосереди в Центр розвитку підприємництва