Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 90 гостей.

ExportUA

Читаємо поезію Кобзаря в дитячій бібліотеці

Переглядів: 1326
12.03.2019 - 14:09

11 березня 2019 року в міській бібліотеці для дітей вшанували українського поета, письменника, художника Тараса Григоровича Шевченка. В цьому році ми відзначаємо 205 річницю від дня народження видатного Кобзаря, справжнього патріота України.

Виховувати любов до української мови та України потрібно починати змалечку. Тому гостями бібліотеки стали наші маленькі читачі-дошкільнята та вихованці дитячого садочка № 31. Поетична хвиля «Читаємо поезію Кобзаря» - така символічна назва заходу для малечі. Таких заходів в бібліотеці буде ще декілька протягом тижня. І один з них для дітей вже шкільного віку.

Розпочалося дійство зворушливою сценкою-інсталяцією із життя малого Тарасика. Присутні змогли відчути атмосферу українського села тих часів, познайомитися з малюнками українською природи, подивитися традиційні предмети української хати  Діти слухали про дитинство, життєвий і творчий шлях поета. У виконанні бібліотекаря та дітей лунали вірші: «Садок вишневий коло хати», «Зацвіли в долині», «Зоре моя вечірня», «Тече вода з-під явора» та інші. Всі разом присутні читали уривки із «Заповіта» Шевченка. Наприкінці заходу діти малювали хату поета та природу України.

Бібліотекар також познайомила малечу з книжковою виставкою «Тарас Шевченко – духовний взірець нації». Україна для поета була сенсом життя. Він вважав, що, втрачаючи Батьківщину, людина втрачає себе.

11 березня 2019 року в міській бібліотеці для дітей вшанували українського поета11 березня 2019 року в міській бібліотеці для дітей вшанували українського поета11 березня 2019 року в міській бібліотеці для дітей вшанували українського поета11 березня 2019 року в міській бібліотеці для дітей вшанували українського поета11 березня 2019 року в міській бібліотеці для дітей вшанували українського поета