Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 289 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

28 лютого у Бахмуті відбувся Форум громади м.Бахмут.

Переглядів: 1824
01.03.2019 - 08:06

На Форумі  були розглянуті питання щодо участі у проекті Українського фонду соціальних інвестицій по  створенню житла для ВПО.

Відрила Форум начальник Управління економічного розвитку Бахмутської міської ради Марина Юхно. Вона повідомила, що конкурс проводиться в рамках проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури, УФСІ VI», який фінансується Урядом Німеччини. Основною метою  даного проекту є підтримка інфраструктурних заходів в українських громадах  з високою часткою ВПО шляхом створення для них житла та ремонту об’єктів соціальної сфери. Отже, для участі у конкурсі можна подавати два об’єкти від однієї громади.

В   якості   об’єкту   під    створення      житла   для   ВПО, що постійно проживають у Бахмуті,   директор   КП «Бахмутська житлова управляюча компанія» Олександр Бондарєв  запропонував гуртожиток по вул. Перемоги, 45 (мікрорайон «Цветмет»).  По цій будівлі в наявності ПКД, також  за кошти міського бюджету у 2018 році були виконані роботи по капітальному ремонту покрівлі – що можна зазначити як співфінансування при заповненні проектної заявки.

Що стосується  другого об’єкту, то учасники форуму визначили  Бахмутську ЗОШ № 7.

Як пояснила Марина Юхно, найбільша кількість дітей з числа переселенців навчаються у школах, які розташовані у центральній частині міста: НВК № 11, ЗОШ №5 та ЗОШ № 7. При цьому,  ЗОШ № 5 була відремонтована  у 2016 році за рахунок коштів ДФРР, в НВК № 11 ведуться роботи з реконструкції за рахунок коштів  Європейського інвестиційного банку. А от у  школі № 7 ремонту не було з часів її побудови у 1936 році. Крім того,  в аварійному стані знаходиться система опалення школи, яка потребує найскорішої заміни.

За підсумками Форуму, обидва запропонованих об’єкти були підтримані учасниками одноголосно та обрано склад робочих груп з впровадження проектів.

В разі, якщо об’єкти будуть відібрані, місто отримає до 450 тис. Євро на відновлення кожного з запропонованих об’єктів.

28 лютого у Бахмуті відбувся Форум громади м.Бахмут.