Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 124 гостя.

Урядовий портал

«Управлінські рішення, які ведуть до перемоги!»

Переглядів: 2149
18.12.2018 - 16:55

З 22 травня по 30 вересня проходив конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2018 році, який організував Мінрегіон України. Головна мета конкурсу відібрати, відзначити та поширити кращі управлінські практики соціально-економічного розвитку територій.

18 грудня 2018 року у місті Київ відбулось фінальна конференція, на якій представниця Бахмутської громади Вікторія Головко, завідувач Центру практичної психології і соціальної роботи Управління освіти Бахмутської міської ради, автор практики “Надання спеціалізованої психологічної та психотерапевтичної допомоги та підтримки найбільш постраждалим дітям, які мешкають в населених пунктах поблизу лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях” здобула перемогу.

Серед 700 представників органів місцевого самоврядування України, які взяли участь у конкурсі, вперше місто Бахмут отримало перше місце у одній з трьох номінацій!

Проект надає можливість не лише здійснювати корекцію особистості дітей, надавати допомогу постраждалим в результаті конфлікту та здійснювати консультацію батьків та педагогів, але й проводити навчання фахівців психологічної служби міста: з метафоричними картами,  сучасними психологічними іграми.

Реформування освіти висуває нові вимоги до змісту діяльності Центру. А його сучасне оснащення дає можливість надавати якісні психологічні послуги. Завдяки Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) та громадській організації «ПРОМИР» осучаснено та покращено матеріально – технічну базу Центру.

Сьогодні одним з найбільш популярних методів психологічної допомоги дітям є пісочна терапія. Завдяки цьому відносно новому методу, у дитини розвивається здатність до самовираження і творчого сприйняття світу. Пісочна терапія допомагає розвивати у дітей пам’ять, увагу і просторову уяву. Створюючи свій  неповторний світ на піску за допомогою різноманітних фігурок, дитина передає нам всі свої фантазії і переживання.

Арт-терапія сьогодні вважається одним з найбільш м’яких, але ефективних методів, що використовуються в роботі психологами і психотерапевтами. Можна сказати, що під час сеансів арт-терапії учні отримують важливе послання від власної підсвідомості. Дана методика належить до найдавніших і природних форм корекції емоційних станів. Використання технік арттерапії допомагає розслабитися і зняти напругу.

Зараз класичні методи корекції відходять декілька назад надаючи місце сучасним прийомам. До таких належать кубики історій, які дають можливість практичним психологам Центру розвивати креативність дітей,їх комунікативні навички.

Актуальними є сенсорні кімнати. Адже сьогодні, коли люди змушені жити у швидкому ритмі щодня, так важливо вміти заспокоїтися і розслабитися, стимулювати органи відчуття, одночасно заспокоюватися психологічно. Тому в своїй психологічній практиці ми використовуємо елементи сенсорної кімнати.

Авторка-переможниця Вікторія Головко отримала високу відзнаку від Міністерства регіонального розвитку та Ради Європи. Сподіваємося, що досвід роботи психологічного центру стане дієвим прикладом у роботі психологічних та соціальних служб регіонів України.

Вітаємо з перемогою, пишаємося!

«Управлінські рішення, які ведуть до перемоги!»«Управлінські рішення, які ведуть до перемоги!»«Управлінські рішення, які ведуть до перемоги!»«Управлінські рішення, які ведуть до перемоги!»«Управлінські рішення, які ведуть до перемоги!»«Управлінські рішення, які ведуть до перемоги!»

Останні статті на сайті